Kristian Vigenin është zgjedhur Nënpresident i Asamblesë Parlamentare të OSBE-së

Foto: BGNES

Ditën e fundit të sesionit të vet në Berlin Asambleja Parlamentare e Organizatës për Sigurim dhe Bashkëpunim në Evropë zgjodhi një president dhe katër nënpresidentë. Kristian Vigenin bëhet bullgari i parë në historinë 27 vjeçare të organizatës, i cili do ta zërë postin e Nënpresidentit. Asambleja bashkon parlamentet e 57 shteteve nga Amerika Veriore, Evropa dhe Azia dhe përfaqëson afro 1 mlrd banorë të planetit.

Më shumë nga rubrika

Shtetësia bullgare e dhënë për shkak të investimeve do të hiqet nëse ato nuk zhvillohen

Kontrolli i Agjencisë Shtetërore të Sigurisë Kombëtare dhe i Ministrisë së Punëve të Brendshme i rreth 40 mijë personave që kanë marrë shtetësi bullgare në periudhën 2013-2018 ka konstatuar se ndër ta ka të tillë, të cilët e kanë marrë shtetësinë e tyre..

botuar më 19-02-20 7.16.MD

Zëvendëskryeministrja Ekaterina Zaharieva: Politika jonë e jashtme duhet të ketë orientim ekonomik

Zëvendëskryeministrja dhe Ministre e Punëve të Jashtme Ekaterina Zaharieva mirëpriti drejtorinë e Asociacionit të Konsujve të Nderit. Në takim zonja Zaharieva shqyrtoi mundësitë për punë të përbashkët në sferën e marrëdhënieve ndërkombëtare dhe ekonomike..

botuar më 19-02-20 6.21.MD

Bojko Borisov dhe Talat Xhaferi: Bashkëpunimi mes Sofjes dhe Shkupit është i shkëlqyeshëm

Kryeministri Bojko Borisov u takua me Kryetarin e Parlamentit të Republikës së Maqedonisë Veriore Talat Xhaferi, i cili vizitoi Bullgarinë me rastin e votimit në Kuvendin Popullor të projektligjit për ratifikimin e Protokollit të Traktatit të Atlantikut..

botuar më 19-02-20 3.32.MD