Presidenti Rumen Radev: Për sa i përket Rusisë duhet ta ndjekim “metodën e dy pistave”

Foto: BGNES

Presidenti i SHBA-së Donald Trump ka kërkuar nga homologët e tij nga NATO-ja për t’i rritur shpenzimet për mbrojtje deri në 4 për qind prej PBB-së së vendeve të tyre. Këtë e tha Presidenti Rumen Radev para gazetarëve bullgarë në kuadrin e takimit të udhëheqësve të vendeve të Paktit në Bruksel. “Kjo është me rëndësi të madhe për të ardhmen e organizatës. Presidenti Trump e ka të drejtën, sepse çdo një vend duhet të japë kontributin e vet në botën e sotme të pasigurt. Në Bullgari mjetet për forcat e armatosura livrohen shumë vështirë” – shtoi Kreu i Shtetit. Sa i përket politikës ndaj Rusisë Radev nënvizoi se ka rekomanduar që të respektohet “metoda e dy pistave”. “Krahas politikës së përmbajtjes dhe mbrojtjes duhet të ketë dialog, t’i shmanget tonit agresiv dhe të kërkohen mënyra të normalizimit të marrëdhënieve me Rusinë” – vuri në dukje gjithashtu Presidenti bullgar.

Më shumë nga rubrika

Psikiatër evropianë vlerësojnë shërbimin psikiatrik në Bullgari

Presidenti dhe sekretari i përgjithshëm i Asociacionit Psikiatrik Evropian – zonja Sillvana Gallderiti dhe zoti Xhulian Becolld që nga 16 deri më 21 korrik ndodhen në Bullgari. Qëllimi i vizitës, e cila është me ftesë të Ministrisë së Shëndetësisë, është..

botuar më 18-07-16 11.01.PD
Universiteti në Veliko Tërnovo

Fillon edicioni i 41-rë i Seminarit Ndërkombëtar Veror të Gjuhës dhe Kulturës Bullgare

Në qytetin Veliko Tërnovo të Bullgarisë Veriore nga 16 korrik fillon edicioni i 41-rë i Seminarit Ndërkombëtar Veror të Gjuhës dhe Kulturës Bullgare. Veprimtarinë e hapi zëvendës presidentja Ilijana Jotova. Në seminar marrin pjesë përfaqësues të 33..

botuar më 18-07-16 10.51.PD

Bullgaria është e detyruar të mirëmbajë 2959 km rrugë për teknikën e NATO-s

Bullgaria ka angazhimin të mirëmbajë 2959 km rrugë në vend, që të mund të sigurojë kalimin e teknikës ushtarake, tha në kuadrin e kontrollit parlamentar Ministri i Zhvillimit Regjional dhe Urbanizimit Nikollaj Nankov. Qëllimi është që përmes tyre të..

botuar më 18-07-13 6.41.MD