Bullgaria përshëndet ftesën e drejtuar Maqedonisë për aderim në NATO

Godina e Ministrisë së Punëve të Jashtme
Foto: arkiv

Me deklaratë zyrtare Ministria Bullgare e Punëve të Jashtme përshëndeti ftesën e drejtuar Maqedonisë për nisjen e bisedimeve për anëtarësi në NATO. Përkrahim vendosmërinë e qeverisë në Shkup të vazhdojë rrugën e reformave dhe përforcimin e marrëdhënieve të fqinjësisë së mirë.

Do të vazhdojmë të përkrahim Maqedoninë në përputhje me Traktatin e miqësisë dhe fqinjësisë së mirë, të cilin e nënshkruam gjatë vitit 2017. Ftesa e drejtuar Maqedonisë do të kontribuojë për sigurinë dhe stabilitetin e regjionit tonë brenda hapësirës euro-atlantike, thuhet gjithashtu në deklaratën e Ministrisë.


Më shumë nga rubrika

Parlamenti miratoi në lexim të parë futjen e një sistemi taksash

Komisioni i Transportit në Asamblenë Kombëtare miratoi në lexim të parë ndryshime në Aktin e rrugës dhe futjen e sistemit TOL. Që nga fillimi i vitit 2019 do të futet dhe vinjeta elektronike. Sistemi TOL do të zbatohet për automjetet mbi 3,5 tonë...

botuar më 18-07-18 6.23.MD

Shënojmë përvjetorin e 181 të lindjes së Apostullit të Lirisë Vasill Levski

Me kremtime të ndryshme më 18 korrik në mbarë Bullgarinë shënohet përvjetori i 181 i lindjes së revolucionarit Vasill Levski – heroi i Lëvizjes Çlirimtare Kombëtare. I quajtur nga bullgarët Apostull i Lirisë, Levski ishte ideolog dhe organizator i..

rinovuar më 18-07-18 5.29.MD

Bullgaria është mes vendeve, të cilat kanë tërhequr më shumë investime mbi planin “Junker”

Bullgaria është mes vendeve, të cilat kanë tërhequr më shumë investime mbi të ashtuquajturin plan “Junker”. Në qoftë se   investimet e tërhequra konsiderohen kundrejt produktit të brendshëm bruto, mes shteteve në krye janë Greqia, Estonia,..

botuar më 18-07-18 5.09.MD