Qeveria bullgare: kontributi në NATO të varet nga ritmet e modernizimit të ushtrisë

Foto: md.government.bg

Në samitin e ministrave të mbrojtjes të shteteve anëtare të NATO-së në Bruksel Ministri bullgar i mbrojtjes Krasimir Karakaçanov deklaroi se qeveria bullgare synon ta rritë kontributin kombëtar në NATO, por dëshiron që përmasat konkrete të tij të ndërlidhen me ritmet e plotësimit të projekteve për modernizimin e forcave të armatosura. Karakaçanov u shpall për përshpejtimin e sistemit të aleancës për marrjen e vendimeve.


Më shumë nga rubrika
Krasimir Karakaçanov (majtas) dhe Neno Dimov (djathtas)

Neno Dimov për sanksionet kundër Hungarisë: Së bashku mund të mbrojmë interesat tona

Shtetet nga Evropa Qendrore dhe Lindore kemi probleme të ngjashme dhe çdo një prej nesh ndarazi ështënjë objektiv, por së bashku mund të punojmë për përballimin e këtyre problemeve. Këtë e deklaroi Ministri i mjedisit dhe ujërave Neno Dimov në..

botuar më 18-09-19 4.34.MD

Bullgaria mund të mbështetet tek përkrahja e Sllovakisë për Zonën Shengen dhe Eurozonën

Zv. Presidentja Ilijana Jotova mori sigurimin e Presuidentit sllovak Andrej Kiska, se shteti i tij do të përkrahë Bullgarinë për aderimin e saj në Zonën Shengen dhe në Eurozonë. Në takimin e tyre në Bratislavë Kiska përshëndeti Bullgarinë për..

botuar më 18-09-19 3.38.MD

Burgas është mikpritës i forumit më të madh për kinema historike dokumentare

Sot në qytetin bullgar Burgas pranë Detit të Zi hapet edicioni i parë i forumit më të madh për kinema historike dokumentare DOCK. Janë përfshirë gjithsej 18 filma, të cilët mund të shihen nga shikuesit dhe miqtë e qytetit detar nga 19 deri më 22 shtator...

botuar më 18-09-19 1.48.MD