Ekspozitë fotografike në Sofje drejton mesazhe për mbrojtjen e natyrës

Aktorja Judi Dench
Foto: credobonum.bg

Ekspozita me persona të njohur të fotografuar me kafshë detare është prezantuar në galerinë e kryeqytetit Credo Bonum deri më 27 gusht. Ajo është përfshirë në një sërë ngjarjesh kushtuar Ditës evropiane të detit, të cilat janë koordinuar nga Komisioni Evropian. Kështu shteti ynë bëhet pjesë e lëvizjes botërore, e cila qëllon mbrojtjen e deteve dhe oqeaneve nga praktikat e dëmshme të peshkimit.Ekspozita është tek ne në sajë të doktorit Atanas Grozdanov nga Universiteti i Sofjes dhe të fondacionit WWF-Bullgaria.

Në vitin 2009 pronari i një restoranti japonez Nikëlës Rol dhe aktorja Greta Skaki (Greta Scacchi) krijuan organizatën bamirëse “Fishlove”. Qëllimi i tyre kryesor është të përqendrojë vëmendjen e njerëzve mbi metodat e paqëndrueshme të peshkimit, të cilat me ritme të shpejta asgjësojnë ekosistemet detare të planetit. Fotografitë mbresëlënëse provokuan interes të madh publik në fushatat e shumë organizatave botërore dhe ato mund të shihen për herë të parë në Bullgari.

Më shumë nga rubrika

Anton Mitov, “Fshataret bëjnë pazar në Sofje”

Pallati i Arteve të Bukura i Sofjes na ofron një “udhëtim në kohë”

Për më shumë se 10 muaj (nga 1 marsi i vitit 2019 deri më 12 janar të vitit 2020) në qendër të kryeqytetit mund të shihet një ekspozitë origjinale me titull “Pallati për artin”. Ajo përbën një udhëtim në kohë, kur godina qendrore e Galerisë Kombëtare me..

botuar më 19-03-17 11.30.PD

Galeria e Arteve Figurative e Sofjes paraqet koleksionin e vet prej video-artit modern bullgar

Galeria e Arteve Figurative e Sofjes paraqet koleksionin e vet prej video-artit modern bullgar. Ekspozita paraqet seleksionimin e video-veprave prej fondit të galerisë, të cilat komentojnë probleme sociale në shoqërinë bullgare gjatë viteve të..

botuar më 19-03-16 10.35.PD

“Biseda për gra” në shtëpinë e Serjakovit

Në muajin më të butë dhe ledhatues, në të cilin festojmë ardhjen e pranverës dhe ditën e Shën Vangjelizmoit , shtëpia e vjetër e Serjakovit na ofron “Biseda për gra” – një ekspozitë me portretet e 27 zonjave me fytyra, fate dhe role të ndryshme jetike...

botuar më 19-03-14 3.43.MD