Koha e keqe nuk ndryshon prognozat për rritje në turizëm

Foto: arkiv

Pavarësisht nga koha e keqe kohët e fundit, sektori turistik në Bullgari akoma lëviz në kuadrin e pritjeve për 5% rritje dhe vetëm për 6 muajt e parë llogarit mbi 3,6 milionë turistë, deklaroi ministrja e turizmit Nikolina Angjellkova. Vihet re po kështu dhe një rritje të cilësisë të produktit turistik, një ripohim për të cilën është  shtimi i numrit të turistëve të huaj, të cilët e vizitojnë Bullgarinë, shtoi ministrja.


Më shumë nga rubrika
Liljana Pavllova

Liljana Pavllova: “Iniciativa “Një rrip, një rrugë” hap mundësi të reja për inkurajimin e investimeve dhe bashkëpunimit tregtar

“Iniciativa “Një rrip, një rrugë” hap mundësi të reja për inkurajimin e investimeve dhe bashkëpunimit tregtar. Pjesëmarrja e Bullgarisë dhe e vendeve partnere është me interes reciprok.” Këtë e tha ministrja e Presidencës Bullgare të Këshillit të BE-së..

botuar më 18-10-16 6.44.MD

Temenuzhka Petkova: “Punojmë për ruajtjen e kapacitetit të kompleksit “Marica-Iztok”

Stabiliteti i sistemit energjetik dhe ruajtja e kapacitetit të kompleksit “Marica-Iztok” janë ndër prioritetet kryesore në degën energjetike. Këtë tezë e përkrahën ministrja e energjetikës Temenuzhka Petkova, udhëheqës të shoqatave shtetërore..

botuar më 18-10-16 5.51.MD

Bullgaria është e para në BE-në për nga numri i njerëzve të kërcënuar nga varfëria

Gjatë vitit 2017 afro 112.9 milion veta, ose 22.5 për qind nga popullsia në BE-në ishte e kërcënuar nga varfëria ose përjashtimi social. Këtë e tregojnë të dhënat e Evrostatit. Për Bullgarinë të rrezikuarit janë 38.9 për qind, gjë që na radhit në vendin..

botuar më 18-10-16 5.18.MD