Rumen Radev: Marrëdhëniet miqësore midis Ukrainës dhe Bullgarisë kanë një bazë të fortë

Foto: BTA

"Marrëdhëniet tradicionale miqësore midis Ukrainës dhe Bullgarisë kanë një bazë të fortë. Këto janë lidhjet tona të thella kulturore, historike dhe gjuhësore. Kjo është ekzistenca e diasporës më të madhe të zhvilluar historikisht jashtë shtetit - ajo ukrainase, mbi 200 mijë bullgarë". Këtë e tha presidenti Radev gjatë kohës së ceremonisë zyrtare mbi dekorimin e ambasadorit të Ukrainas tek ne Mikolla Balltazhi me medaljen “Kalorësi i Madarës”. Çmimi i lartë i jepet për meritat e diplomatit për forcimin dhe zhvillimin e marrëdhënieve bilaterale midis Bullgarisë dhe Ukrainas dhe në lidhje me përfundimin e mandatit të tij.

Nga ana e tij ambasadori Mikolla Balltazhi nënvizoi se mandati i tij ka përkuar me një kohë të sfidave të mëdha për vendin e tij dhe falënderoi për përkrahjen, të cilën e ka dhënë Bullgaria për sovranitetin shtetëror dhe tërësinë territoriale të Ukrainës.


Më shumë nga rubrika

Zëvendëskryeministrja Ekaterina Zaharieva kërkon një takim të menjëhershëm me ekspertët qipriotë mbi rastin “Olympic"”

Zëvendëskryeministrja dhe Ministre e Punëve të Jashtme Ekaterina Zaharieva këmbënguli përpara Ambasadorit qipriot tek ne Marios Kundurides për një takim të menjëhershëm në një nivel ekspertësh midis përfaqësuesve të Komisionit për Mbikëqyrje..

botuar më 18-08-20 5.18.MD

Operacion masiv kundër imigrantëve ilegalë në Sofje

Një operacion masiv i policisë së kryeqytetit dhe i xhandarmërisë kundër imigrantëve ilegalë u zhvillua midis fshatrave Svetovraçane dhe Negovan rreth Sofjes. Nga Ministria e Punëve të Brendshme njoftuan për 11veta të arrestuar me prejardhje të pa..

botuar më 18-08-20 4.55.MD

Gabriella Kozareva është drejtoresha e re e Agjencisë së Regjistrimeve

Gabriela Kozareva merr përsipër Agjencinë e Regjistrimeve në vend të Zornica Daskallovës e cila ka dhënë dorëheqje për shkak të krizës me Regjistrin Tregtar. Deri më sot ajo qe drejtoreshë e Agjencisë për Inkurajimin e Ndërmarrjeve të Vogla dhe të..

botuar më 18-08-20 4.11.MD