Paga mesatare në Bullgari arriti 572 euro

Godina e Institutit Kombëtar të Statistikave
Foto: BGNES

Paga mesatare bruto gjatë qershorit është 572 euro - rritja e regjistruar krahas së njëjtës periudhe të vitit të kaluar është 8,2%. Këtë e tregojnë të dhënat e shpallura nga Instituti Kombëtar i Statistikave.

Rritja në krahasim me tremujorin e parë të këtij viti është 4,5%. Sektorët me rroga më të larta janë sektori i teknologjisë – 1669 euro, financat dhe sigurimi – 983 euro, energjetika – 931 euro.

Duke krahasuar me të njëjtën periudhe të vitit 2017 paga mesatare gjatë tremujorit të dytë sivjet në sektorin publik shënon rritje 9,6%, kurse në atë privat shtimi është 7,6%.


Më shumë nga rubrika
Liljana Pavllova

Liljana Pavllova: “Iniciativa “Një rrip, një rrugë” hap mundësi të reja për inkurajimin e investimeve dhe bashkëpunimit tregtar

“Iniciativa “Një rrip, një rrugë” hap mundësi të reja për inkurajimin e investimeve dhe bashkëpunimit tregtar. Pjesëmarrja e Bullgarisë dhe e vendeve partnere është me interes reciprok.” Këtë e tha ministrja e Presidencës Bullgare të Këshillit të BE-së..

botuar më 18-10-16 6.44.MD

Temenuzhka Petkova: “Punojmë për ruajtjen e kapacitetit të kompleksit “Marica-Iztok”

Stabiliteti i sistemit energjetik dhe ruajtja e kapacitetit të kompleksit “Marica-Iztok” janë ndër prioritetet kryesore në degën energjetike. Këtë tezë e përkrahën ministrja e energjetikës Temenuzhka Petkova, udhëheqës të shoqatave shtetërore..

botuar më 18-10-16 5.51.MD

Bullgaria është e para në BE-në për nga numri i njerëzve të kërcënuar nga varfëria

Gjatë vitit 2017 afro 112.9 milion veta, ose 22.5 për qind nga popullsia në BE-në ishte e kërcënuar nga varfëria ose përjashtimi social. Këtë e tregojnë të dhënat e Evrostatit. Për Bullgarinë të rrezikuarit janë 38.9 për qind, gjë që na radhit në vendin..

botuar më 18-10-16 5.18.MD