Shoqëria diplomatike bullgare kërkon respektimin e ligjit gjatë rotacionit të 20 diplomatëve

Foto: arkiv

Sivjet më se 20 diplomatë në ambasadat dhe përfaqësitë e përhershme bullgare do t’i shtrohen procesit të rotacionit. Me interes dhe shqetësim ndjekim propozimet e ndryshme dhe thashethemet para këtij rotacioni. Disa pohojnë se “makina” për lëshimin e pasaportave zyrtare dhe diplomatike për persona krejtësisht të panjohur për Shoqërinë diplomatike punon fort gjatë muajit të fundit.

Këtë e deklarojnë një letër të hapur drejtuar presidentit Rumen Radev përfaqësuesit e organizatës së diplomatëve. “Dëshirojmë të kujtojmë se sipas Kushtetutës bullgare dhe Ligjit për shërbimet diplomatike, ambasadorët e jashtëzakonshëm dhe fuqiplotë dhe përfaqësuesit e përhershëm në organizatat ndërkombëtare qeveritare emërohen nga presidenti i Republikës së Bullgarisë në përputhje me propozimet e bëra nga Këshilli i Ministrave” – është shkruar në këtë letër. D.m.th. kreu i shtetit është ai, i cili mund të dërgojë ambasadorë dhe përfaqësues të përhershëm dhe respektivisht përgjegjësia është e tij – edhe nga pikëpamja morale, kështu edhe nga ajo politike. Prandaj këto poste duhet t’i zënë diplomatë me përgatitje të përshtatshme profesionale, mendojnë diplomatët bullgarë.


Më shumë nga rubrika

Zëvendëskryeministrja Ekaterina Zaharieva kërkon një takim të menjëhershëm me ekspertët qipriotë mbi rastin “Olympic"”

Zëvendëskryeministrja dhe Ministre e Punëve të Jashtme Ekaterina Zaharieva këmbënguli përpara Ambasadorit qipriot tek ne Marios Kundurides për një takim të menjëhershëm në një nivel ekspertësh midis përfaqësuesve të Komisionit për Mbikëqyrje..

botuar më 18-08-20 5.18.MD

Operacion masiv kundër imigrantëve ilegalë në Sofje

Një operacion masiv i policisë së kryeqytetit dhe i xhandarmërisë kundër imigrantëve ilegalë u zhvillua midis fshatrave Svetovraçane dhe Negovan rreth Sofjes. Nga Ministria e Punëve të Brendshme njoftuan për 11veta të arrestuar me prejardhje të pa..

botuar më 18-08-20 4.55.MD

Gabriella Kozareva është drejtoresha e re e Agjencisë së Regjistrimeve

Gabriela Kozareva merr përsipër Agjencinë e Regjistrimeve në vend të Zornica Daskallovës e cila ka dhënë dorëheqje për shkak të krizës me Regjistrin Tregtar. Deri më sot ajo qe drejtoreshë e Agjencisë për Inkurajimin e Ndërmarrjeve të Vogla dhe të..

botuar më 18-08-20 4.11.MD