Këtë natë në “Pyllin e Kryqit” do të mblidhen besimtarë, me shpresën se do të shërohen

Foto: arkiv

Në vigjilje të ditës së Lartësimit të Kryqit të Nderuar mijëra besimtarë do të mblidhen në krahinën “Pylli i Kryqit” në malin Rodope me shpresën për shërim. Çdo ditë në natën e 13 shtatorit para 14 shtatorit në vendin e shenjtë shërbehet një liturgji e shenjtë dhe vendoset një pjesë e vogël prej Kryqit të Krishtit. Për shkak të besimit se atje para shumë shekujve është varrosur një pjesëz prej vetë Kryqit të Zotit krahina është quajtur Pylli i Kryqit. Të krishterët besojnë se vendi ka fuqi të jashtëzakonshme.

Më shumë nga rubrika

Ministrja e energjetikës Temenuzhka Petkova

Moska nuk pret prishjen e marrëdhënieve bullrago-ruse për shkak të skandalit të spiunimit

Ministri rus i industrisë dhe tregtisë Denis Manturov, i cili është bashkëkryetar i Komisionit Ndërqeveritar Bullgari-Rusi për bashkëpunim ekonomik, shkencor dhe teknik deklaroi se skandali i fundit i spiunimit në Sofje nuk do t’i ndikojë..

botuar më 19-09-18 10.22.PD
Mimi Kodheli (majtas) dhe Ekaterina Zaharieva

Bullgaria pohoi përkrahjen e saj për të ardhmen evropiane të Shqipërisë dhe Maqedonisë së Veriut

Zv. Kryeministrja dhe ministrja e punëve të jashtme Ekaterina Zaharieva pohoi përkrahjen e Bullgarisë për të ardhmen evropiane të Shqipërisë dhe Maqedonisë së Veriut gjatë kohës së takimit të saj në Sofje me deputetë nga Kuvendi i Shqipërisë...

botuar më 19-09-17 7.16.MD

Energjetika ishte në qendrën e mbledhjes së radhës të komisionit bullgaro-rus për bashkëpunim

Energjetika ishte ndër temat kryesore të mbledhjes së shtatëmbëdhjetë të Komisionit Ndërqeveritar Bullgari-Rusi për bashkëpunim ekonomik, shkencor dhe teknik, e cila u zhvillua në rezidencën Evksinograd afër qytetit bregdetar Varna. Ishte bërë..

botuar më 19-09-17 6.52.MD