Këtë natë në “Pyllin e Kryqit” do të mblidhen besimtarë, me shpresën se do të shërohen

Foto: arkiv

Në vigjilje të ditës së Lartësimit të Kryqit të Nderuar mijëra besimtarë do të mblidhen në krahinën “Pylli i Kryqit” në malin Rodope me shpresën për shërim. Çdo ditë në natën e 13 shtatorit para 14 shtatorit në vendin e shenjtë shërbehet një liturgji e shenjtë dhe vendoset një pjesë e vogël prej Kryqit të Krishtit. Për shkak të besimit se atje para shumë shekujve është varrosur një pjesëz prej vetë Kryqit të Zotit krahina është quajtur Pylli i Kryqit. Të krishterët besojnë se vendi ka fuqi të jashtëzakonshme.

Më shumë nga rubrika

Energjetika ishte në qendrën e mbledhjes së radhës të komisionit bullgaro-rus për bashkëpunim

Energjetika ishte ndër temat kryesore të mbledhjes së shtatëmbëdhjetë të Komisionit Ndërqeveritar Bullgari-Rusi për bashkëpunim ekonomik, shkencor dhe teknik, e cila u zhvillua në rezidencën Evksinograd afër qytetit bregdetar Varna. Ishte bërë..

botuar më 19-09-17 6.52.MD
Ivan Geshev

Kryeprokurori Sotir Cacarov e përkrah kandidaturën e Ivan Geshevit për pasardhës të vet

Prokurori i përgjithshëm Sotir Cacarov pohoi vendimin e vet për përkrahjen e kandidaturës për postin e kryeprokuror të Zv.Kryeprokurorit të tanishëm Ivan Geshev. Dje Komisioni për Atestim dhe Konkurse në përbërje prej 12 vetave – anëtarë të..

botuar më 19-09-17 3.32.MD

Nuk ka pasur arsye teknike për ndërprerjen e transmetimit të programit qendror të BNR-së

Nuk ka pasur arsye teknike për ndërprerjen e transmetimit të programit qendror të Radios Kombëtare Bullgare “Horizont” më 13 shtator nga ora 06.00 deri më 11.00. Ky është përfundimi i hetimit të Prokurorisë të bërë me urdhër të Prokurorit të..

botuar më 19-09-17 2.47.MD