Këtë natë në “Pyllin e Kryqit” do të mblidhen besimtarë, me shpresën se do të shërohen

Foto: arkiv

Në vigjilje të ditës së Lartësimit të Kryqit të Nderuar mijëra besimtarë do të mblidhen në krahinën “Pylli i Kryqit” në malin Rodope me shpresën për shërim. Çdo ditë në natën e 13 shtatorit para 14 shtatorit në vendin e shenjtë shërbehet një liturgji e shenjtë dhe vendoset një pjesë e vogël prej Kryqit të Krishtit. Për shkak të besimit se atje para shumë shekujve është varrosur një pjesëz prej vetë Kryqit të Zotit krahina është quajtur Pylli i Kryqit. Të krishterët besojnë se vendi ka fuqi të jashtëzakonshme.

Më shumë nga rubrika

Dënime të drejta për krime të rënda kërkojnë protestuesit

Dënime të drejta dhe kufizimin e mundësive për zbutjen e ndëshkimeve për krimet e rënda në rast të pranimit të fajësisë dhe bashkëpunimit me organet hetuese nga ana e kryesit – këtë e kërkuan në një protestë para Kuvendit Popullor të afërmit e..

botuar më 19-09-18 1.24.MD

Deputetët vullnetarisht dhurojnë gjak

Deputetët dhe nëpunësit e Kuvendit Popullor dhurojnë gjak për të inkurajuar më shumë bullgarë që të përfshihen në nisma të tilla. Ngjarja është organizuar nga Kryqi i Kuq Bullgar dhe Qendra Kombëtare e Transfuzionit të Gjakut. Statistika..

botuar më 19-09-18 12.40.MD
Zheljaz Andreev

Interpoli e heq nga buletini i kuq bullgarin Zheljaz Andreev të akuzuar për shkelje të embargos ndaj Sirisë

Zheljaz Andreev, i cili ishte hetuar në Shtet e Bashkuara të Amerikës për shkeljen e embargos për tregti me Sirinë, tashmë është hequr nga buletini i kuq i Interpolit. Këtë e njoftoi vetë Zheljaz Andreevi pas takimit të tij me Kryeministrin Bojko..

botuar më 19-09-18 12.21.MD