Këtë natë në “Pyllin e Kryqit” do të mblidhen besimtarë, me shpresën se do të shërohen

Foto: arkiv

Në vigjilje të ditës së Lartësimit të Kryqit të Nderuar mijëra besimtarë do të mblidhen në krahinën “Pylli i Kryqit” në malin Rodope me shpresën për shërim. Çdo ditë në natën e 13 shtatorit para 14 shtatorit në vendin e shenjtë shërbehet një liturgji e shenjtë dhe vendoset një pjesë e vogël prej Kryqit të Krishtit. Për shkak të besimit se atje para shumë shekujve është varrosur një pjesëz prej vetë Kryqit të Zotit krahina është quajtur Pylli i Kryqit. Të krishterët besojnë se vendi ka fuqi të jashtëzakonshme.

Më shumë nga rubrika

Presidenti Rumen Radev

Presidenti Radev: Vetëm mediat e lira mund të përballojnë kërcënimet ndaj demokracisë

Vetëm mediat e lira dhe të pavarura politikisht dhe ekonomikisht mund t'u kundërvihen proceseve të rrezikshme, të cilat kërcënojnë demokracinë. Këtë e deklaroi presidenti Rumen Radev në një takim me drejtorin e përgjithshëm të Deutsche Welles Peter..

botuar më 19-10-15 6.18.MD
Fondi Monetar Ndërkombëtar

Fondi Monetar Ndërkombëtar po e rrit prognozën e vet për Bullgarinë

Fondi Monetar Ndërkombëtar e rriti prognozën e vet për rritjen e ekonomisë bullgare për këtë vit deri më 3,7% kundrejt 3,3% në prognozat e veta nga muaji prill. Kjo vihet në dukje në raportin e organizatës “Perspektiva për ekonominë botërore”, të..

botuar më 19-10-15 5.41.MD
Përcjellja e kontingjentit të 39 ushtarak për në Afganistan

Përcollën kontingjentin e 39 ushtarak për në Afganistan

“Certifikimi përmes të cilit kaluat vetëm përpara disa ditëve tregoi se jeni të përgatitur për kryerjen e detyrave, me të cilat do të jeni të ngarkuar në Afganistan. Tani i vjen radha më të vështirës - të paraqisni në mënyrë kategorike karakterin..

botuar më 19-10-15 5.10.MD