Radioja Kombëtare Bullgare përfshihet në iniciativën “Ditët Evropiane të Trashëgimisë”

Foto: BNR

Më 15 shtator Radioja Kombëtare Bullgare (BNR) hap dyer për vizituesit në kuadrin e iniciativës “Ditët Evropiane të Trashëgimisë”, të cilat sivjet zhvillohen me moton “Arti i ndarjes”. Posaçërisht për fëmijët ekipi i BNR-së ka përgatitur dy befasime – Radio Sofja organizon një grup studimor për radio-gazetari për fëmijët, kurse Shtëpia Muzikore e BNR-së ka përgatitur workshop-in “Rizbuloje ritmin”. Perkusionisti Borisllav Petrov do të çojë vogëlushit në botën e baterive – veglat më të dashura nga fëmijët, kurse kampioni botëror i beatboxing-ut Aleksandër Dejanov, i njohur si SkilleR, do t’u tregojë atyre mundësitë e pafundme të zërit të njeriut.

Më shumë nga rubrika
Ilijana Stoillova dhe Joan Kolev

WIND2WIN kërkon zgjidhjen e problemit me mbetjet plastike në Detin e Zi

Dy sërfistë do të kalojnë 300 kilometra me windsurf nga pika më veriore bullgare e Detit të Zi deri në pikën më jugore të bregdetit bullgar. Sfida e tyre është një thirrje për det më të pastër. Kampionët e windsurfit Ilijana Stoillova dhe Joan Kolev..

botuar më 18-09-18 7.06.MD

Biznesi propozon amendamente legjislative kundër standardit të dyfishtë të ushqimeve

Regjistër publik i certifikatave, të cilat i shoqërojnë ushqimet, kërkesë për dokumentacion të detyrueshëm të të gjitha produkteve dhe kontroll nga ana e Agjencisë së Ushqimeve - këto masa i parashikojnë projekt-ndryshimet e Ligjit të ushqimeve të..

botuar më 18-09-18 6.28.MD

Zëvendëspresidentja Jotova: Qëllojmë që gjuha bullgare të mësohet në gjithnjë e më shumë vende në botë

Zëvendëspresidentja e Bullgarisë Ilijana Jotova mori pjesë në hapjen të 70-të zyrtare të vitit shkollor në shkollën e mesme “Hristo Botev” në Bratislavë. Në fjalimin e saj Jotova kujtoi se misioni i vëllezërve të shenjtë Kirill dhe Metodi fillon..

botuar më 18-09-18 4.52.MD