Të shtunën sofjanasit do të shijojnë festivalin Ratha Yatra

Foto: arkiv

Të shtunën në Kopshtin e Borisit në kryeqytetin bullgar Sofje do të mbahet festivali Ratha Yatra. Rrënjat e festivalit janë në Indinë e Lashtë dhe festa shënohet nga indianët më shumë se 3000 vjet. Ideja është që aktiviteti të shndërrohet në një festival arsimor dhe kulturor. Vizituesit do të mund të pikturojnë me këna, të vallëzojnë valle indiane, të praktikojnë joga, kurse për fëmijët do të ketë teatër me kukulla dhe art-punishte.

Më shumë nga rubrika
Ilijana Stoillova dhe Joan Kolev

WIND2WIN kërkon zgjidhjen e problemit me mbetjet plastike në Detin e Zi

Dy sërfistë do të kalojnë 300 kilometra me windsurf nga pika më veriore bullgare e Detit të Zi deri në pikën më jugore të bregdetit bullgar. Sfida e tyre është një thirrje për det më të pastër. Kampionët e windsurfit Ilijana Stoillova dhe Joan Kolev..

botuar më 18-09-18 7.06.MD

Biznesi propozon amendamente legjislative kundër standardit të dyfishtë të ushqimeve

Regjistër publik i certifikatave, të cilat i shoqërojnë ushqimet, kërkesë për dokumentacion të detyrueshëm të të gjitha produkteve dhe kontroll nga ana e Agjencisë së Ushqimeve - këto masa i parashikojnë projekt-ndryshimet e Ligjit të ushqimeve të..

botuar më 18-09-18 6.28.MD

Zëvendëspresidentja Jotova: Qëllojmë që gjuha bullgare të mësohet në gjithnjë e më shumë vende në botë

Zëvendëspresidentja e Bullgarisë Ilijana Jotova mori pjesë në hapjen të 70-të zyrtare të vitit shkollor në shkollën e mesme “Hristo Botev” në Bratislavë. Në fjalimin e saj Jotova kujtoi se misioni i vëllezërve të shenjtë Kirill dhe Metodi fillon..

botuar më 18-09-18 4.52.MD