Deri më 1000 euro gjobë për sportistë të kapur me doping

Foto: arkiv

Sportistët e kapur me doping do të dënohen me gjobë deri më 1000 euro, kurse gjatë një shkelje të dytë –me 1500 euro. Këtë e parashikon Ligji për edukimin fizik dhe sportin të pranuar në lexim të dytë nga Kuvendi Popullor. Federatat sportive të licencuara po kështu do të dënohen me sanksione në rast shkeljeje të rregullave për antidoping prej ndonjë sportisti ose personi tjetër nga skuadra kombëtare gjatë kohës së kampit ose në garë, të organizuar nga organizata ndërkombëtare sportive. Me ligjin e ri parashikohet dhe gjobë nga 2500 deri më 5000 euro për persona, të cilët kryejnë veprimtari për të cilën kërkohet  licencë sportive dhe ata nuk disponojnë një të tillë.
Më shumë nga rubrika

Maria Orjashkova

Medalje e artë në sambo për Maria Orjashkova në Lojërat Evropiane në Minsk

Marija Orjashkova fitoi medaljen e artë në sambo në Lojërat Evropiane në Minsk të Bjellorusisë. Bullgarja, e cila ka qenë nëntë herë kampione evropiane dhe katër herë kampione botërore e fitoi titullin në kategorinë 80 kilogramë, pasi në final e..

botuar më 19-06-24 11.23.PD

Gjimnastet bullgare me tri medalje në Minsk

Ansambli i Bullgarisë i gjimnastikës ritmike përfundoi prezantimin e vet në Lojërat Evropiane në Minsk të Bjellorusisë me 3 medalje nga 3 të mundshmet. Ato morën medaljen e argjendtë për ushtrimin me 5 topa, atë të bronztë me rrethe dhe birrila dhe..

botuar më 19-06-24 10.34.PD
Aleksandra Naçeva

Aleksandra Naçeva numër një në botë në kërcimin e trefishtë

Në kampionatin e Rumanisë për të rinj dhe të reja në moshë nën 20 vjeç në Pitesht kampionia botërore e vajzave e vitit të kaluar bullgarja Aleksandra Naçeva akomë gjatë përpjekjes të saj të parë arriti rezultat 14.13 m në kërcimin e trefishtë...

botuar më 19-06-24 10.16.PD