Dritë e drejtpërdrejtë diellore dhe tapiceri me ngjyrë të kaltër do të jenë pjesë e mjedisit të ri të punës të deputetëve

Foto: BGNES

Po vazhdon meremetimi i ish shtëpisë partiake në qendër të Sofjes, e cila në të ardhmen do të ofrojë një mjedis të ri për seancat e Parlamentit bullgar. Salla e ardhshme plenare do të jetë me 270 vende. Do të mund të montohen suplementarisht deri në 400 vende, po të ketë nevojë për thirrjen e Kuvendit të Madh Popullor.

Vendet do të jenë më të gjera që të lejojnë punë me laptop. Po mendohet që deputetët të mbajnë fjalime nga vendet e tyre, që të kursehet kohë. Është parashikuar hapësirë edhe për mysafirët VIP dhe dy zona të veçanta për mediat. Pritet montazhi i sistemeve klimatike, duke u ruajtur elementet e vjetra arkitekturore të godinës. Deputetët do të ulen në karrige me damask blu, të cilat të jenë në përputhje me flamurin e BE-së.

Një theks interesant arkitekturor përbën kupola prej qelqi mbi sallë. Një kupolë të tillë ka mbi Bundestagun e Berlinit. Kupola në fjalë do të sigurojë dritë të përhershme diellore për deputetët. Pritet që ndërtimi i sallës së re plenare të përfundojë në mes të vitit 2019.

Më shumë nga rubrika

Marija Jurukova i kthen bluzat e vjetra në sende të bukura

Përpara rreth 1 viti, Marija Jurukova zbulon kauzën e vet ekologjike – atë kujdes të vogël për natyrën me të cilën të kontribuojë që bota të bëhet një vend i shkëlqyer për të jetuar. Fushata “Thur me bluzë” lind në përgjigje të statistikës së..

botuar më 19-02-17 2.20.MD

Një ekip ndërkombëtar shkencëtarësh po kërkon ilaçe në bazë të antioksidantëve për sëmundjet e rënda

Antioksidantët bimorë mund të bëhen një alternativë e vitaminave dhe mineraleve – ky është konkluzioni i një ekipi prej shkencëtarësh, ndër të cilët është docent Nikollaj Cvetkov nga Instituti i Biologjigsë Molekulare pranë Akademisë..

botuar më 19-02-15 11.25.PD

Trifon Zarezan – festa, e cila fillon me punën e vreshtarëve dhe përfundon me dolli

14 shkurti festohet në shumë shtete si Dita e dashurisë, kurse në Bullgari tradita e vjetër e lidhë atë me festën e vreshtarëve dhe verës – Trifon Zarezan (Trifon Krasitësi). Në të vera pihet në tërë vendin. Në Sofje, e cila nuk ndodhet në një..

botuar më 19-02-14 2.09.MD