Mjeshtërit e sendeve prej qelqi takohen në atelienë për vitrazh pranë Universitetit të Veliko Tërnovos

Foto: arkiv

Nga 5 deri në 7 tetor në Fakultetin e Arteve Figurative pranë Universitetit të Veliko Tërnovos “Shenjtorët Kirill dhe Metodij” organizohet një workshop për qelq të nxehtë.

Mësimet zhvillohen në atelienë e specializuar dhe mund të vizitohen si nga studentët, ashtu dhe nga çdonjëri, i cili dëshiron të zhytet në magjinë e këtij arti. Specifikat e përpunimit të qelqit të nxehtë do t’i prezantojë Boris Shpejzman nga Akademia e Arteve dhe Dizanjnit në Jerusalem.

Disiplina “vitrazh” është pjesë e arsimit në specialitetin “Pikturë murale” pranë Fakultetit të Arteve Figurative, i cili është me histori 50 vjeçare. Fakti se aktualisht studentët e fakultetit marrin pjesë në përpunimin e vitrazhit për katedralen e madhe në qytetin Lloveç, është njohje për përgatitjen e tyre të mirë.

Më shumë nga rubrika

Një vepër e Stefan Nikollaevit do të vendoset para Grand Palais në Paris

Skulptura monumentale Streetlight (nga anglishtja “llambë rruge”) e piktorit bullgar Stefan Nikollaev do të vendoset para hyrjes së Grand Palais në Paris. Ky është prezantimi i parë i veprës së një autori bullgar në ambientin urban të kryeqytetit..

botuar më 18-10-13 10.10.PD

46 filma dhe shumë dashuri në festivalin CineLibri 2018

Me fokus tematik mbi dashurinë në të gjitha përpjesëtimet e saj filloi edicioni i katërt i CineLibrit. Me moto “Dashuria midis rreshtave” nga 10 deri më 24 tetor në programin e festivalit janë përfshirë 300 projektimeve të 46 filmave në kryeqytet dhe në..

botuar më 18-10-12 1.02.MD
Zëvendës ministri i kulturës Amelia Gesheva , docenti doktor Hristo Popov, Shkëlqesia e Tij ambasadori i Greqisë Grigorios Vasillokonstandakis dhe doktoresha Polikseni Adam-Veleni në hapjen e ekspozitës.

Një ekspozitë tregon bashkëpunimin midis arkeologëve bullgarë dhe grekë

Në Muzeun Arkeologjik në Sofje është renditur ekspozita “Greqia – Bullgaria: Ura kulturore për përparim dhe zhvillim”. Bëhet fjalë për 11 pllakate, të cilat prezantojnë bashkëpunimin transkufitar midis të dyja shteteve në fushën e arkeologjisë...

botuar më 18-10-12 11.29.PD