Pobitite Kamëni bëhen dekor i filmit “Rambo V”

Foto: bulgariatravel.org

Sylvester Stallone mbërriti te ne për xhirimin e filmit “Rambo V: Gjaku i fundit”.

Skenari i filmit është i vetë Stallone, ndërsa buxheti është mbi 100 mln dollarë.

Ylli i kinemasë amerikane e ka pëlqyer krahinën Pobitite Kamëni afër Varnës para disa vitesh, kur ka xhiruar atje kuadro prej filmit “Të pamposhturit”.

Krahina është specifike për faktin se atje ka shtylla të zbrazëta prej guri gëlqeror, disa prej të cilave arrijnë lartësi prej 5 metrash dhe diametër prej 3 metrash. Këtu hasen lloje të rralla bimore, si kaktuse, trëndafili malor, akacia etj.


Më shumë nga rubrika

27 vjet nga shpallja e Parkut Kombëtar “Rilla” për territor të mbrojtur

Drejtoria e Parkut Kombëtar “Rilla” shënon 27 vjet nga shpallja e parkut territor të mbrojtur. Ai është shtrirë në pjesët qendrore dhe më të larta të malit Rilla, në një territor me sipërfaqe të përgjithshme prej mbi 81 046 hektarë. Është shpallur më..

botuar më 19-02-21 1.04.MD

Ambasadorja Muriel Berset Kohen: Bullgaria është një vend në të cilin bëjnë takim kulturat e ndryshme

Më magjepsi dhe më pëlqeu së tepërmi shkrirja e kulturave, se ky është një vend, në të cilin botët e ndryshme gërshetohen. Në qendër të Sofjes  shikojmë kisha ortodokse, kishë katolike, xhami, sinagogë, krahas institucionevе politike. Përmes..

botuar më 19-02-21 11.47.PD

Institucionet i bashkojnë përpjekjet e tyre në mbrojtje të mjekëve nga shfaqjet e agresionit të shpeshtë

Rastet e shpeshta të sulmeve dhe rrahjeve mbi mjekët nga ana e pacientëve të tyre gjatë muajit e fundit, e shtynë Bashkimin e Mjekëve të Bullgarisë të rinis fushatën e vet kundër dhunës mbi mjekët, me të cilën i thonë se “Të shpëtosh është prirje..

botuar më 19-02-20 3.38.MD