Gjashtë banka bullgare do të kontrollohen nga Banka Qendrore Evropiane si pjesë e procedurës për aderim në eurozonë

Foto: arkiv

Banka Qendrore Evropiane ka zgjedhur të kontrollojë gjashtë prej bankave më të mëdha bullgare, si pjesë e procedurës për aderimin e Bullgarisë në Bashkimin Bankar dhe në Mekanizmin Valutor ERM II. Sipas publikimeve të “Mediapool” dhe “Kapital” ka të ngjarë që në listë të gjenden tri prej institucioneve më të mëdha financiare në vend – Unicredit Bulbank”, bankat DSK (Arka Shtetërore e Kursimeve) dhe OBB (Banka e Bashkuar e Bullgare), si dhe Banka e Parë e Investimeve. Të gjitha ato duhet të kalojnë përmes kontrollit të cilësisë së aktiveve në kuadrin e të ashtuquajturit “vlerësim i thelluar i sektorit bankar” në Bullgari. Pritet që auditorët nga Fondi i Ristrukturimit të mbërrijnë te ne më 10 nëntor. Në përputhje me grafikun e Bullgarisë, aderimi i vendit në Bashkimin Bankar si dhe në sallën e pritjes të eurozonës duhet të jetë fakt rreth korrikut të vitit 2019.

Më shumë nga rubrika

Borisov: Rusia duhet t’i lirojë marinarët ukrainas

Në mbledhjen e Këshillit Evropian në Bruksel Bullgaria ka shprehur pozitën e saj se Rusia duhet t’i lirojë marinarët ukrainas, të cilët ishin ndalur pas incidentin me luftanijet në Ngushticën Kerç të Detit të Zi. Kryeministri Borisoi deklaroi..

rinovuar më 18-12-14 7.36.MD

Zëvendës sekretari i shtetit i ShBA-së Xhon Sëlivan tha, se diversifikimi energjetik i Bullgarisë është me rëndësi

Nga pikëpamja e ShBA-së diversifikimi energjetik i Bullgarisë është me rëndësi për të rritur sigurinë kombëtare dhe të mos jetë vendi në varësi të një burimi. Këtë e tha zëvendës sekretari i shtetit i ShBA-së Xhon Sëlivan në Këshillin e Ministrave pas..

botuar më 18-12-14 6.02.MD
Presidenti Rumen Radev

Presidenti bullgar do të bëjë vizitë zyrtare në Jordani

Nga 15 deri më 17 dhjetor Presidenti Rumen Radev do të jetë për vizitë zyrtare në Mbretërinë Hashemite të Jordanisë me ftesë të mbretit Abdulla II bin al-Husejn. Në pallatin mbretëror në kryeqytetin Aman presidenti bullgar Rumen Radev dhe bashkëshortja e..

botuar më 18-12-14 5.16.MD