Ministrja Caçeva është në Luksemburg për mbledhjen “Drejtësia dhe punët e brendshme” të Këshillit të BE-së

Ministrja e drejtësisë Cecka Caçeva
Foto: BGNES

Ministrja e drejtësisë Cecka Caçeva merr pjesë në mbledhjen e Këshillit të BE-së “Drejtësia dhe punët e brendshme” në Luksemburg. Një pjesë e rëndësishme e diskutimeve i është kushtuar propozimit për pranimin e Direktivës për paaftësi paguese dhe ristrukturimin preventiv të ndërmarrjeve. Do të diskutohen dhe mënyrat për përmirësimin e njohjes reciproke në lidhje me çështjet penale.

Ministrat e drejtësisë të shteteve-anëtare të BE-së u informuan nga Cecka Caçeva për zbulimin e vrasjes brutale të gazetares 30-vjeçare Viktoria Marinova, e cila ishte pasqyruar gjerësisht në mediat ndërkombëtare.

Ndër dokumentet e rëndësishme të pranuara në këtë mbledhje është Direktiva për luftimin dhe kundërvënien e larjes së parave të pista.Më shumë nga rubrika

BE-ja mund të imponojë sanksione për shfrytëzimin e armës kimike kudo në botë

Në mbledhjen e rregullt të Këshillit të Punëve të Jashtme në Luksemburg Bullgaria u prezantua nga zëvendës kryeministrja dhe ministre e punëve të jashtme Ekaterina Zaharieva. Këshilli miratoi një regjim të ri të masave kufizuese kundër shfrytëzimit dhe..

botuar më 18-10-15 6.01.MD

Partia Socialiste Bullgare paraqiti votën e tretë të mosbesimit ndaj kabinetit të kryeministrit Borisov

Partia Socialiste Bullgare paraqiti votën e tretë të mosbesimit ndaj kabinetit të kryeministrit Borisov, kësaj here për dështim në politikën në fushën e shëndetësisë. Partia Socialiste Bullgare iu kundërvihet qëndrimit të pushtetarëve për reforma, të..

botuar më 18-10-15 4.55.MD

Patriku Neofit shënon ditëlindjen e 73-të në Manastirin e Trojanit

Sot Shenjtëria e Tij Patriku Neofit shënon ditëlindjen e 73-të në Manastirin e Trojanit. Me këtë rast në manastirin ku nisi rrugën e tij të murgut u shërbye një liturgji hyjnore nga mitropoliti më i moshuar Grigorij dhe një shërbesë falënderuese..

botuar më 18-10-15 4.16.MD