Para ekstradimit të të dyshuarit për vrasjen e gazetares, Gjermania kërkon informacion për gjendjen e burgjeve në Bullgari

Откриване на начално у-ще във Варненския затвор
Foto: Veselina Bozhinova

Autoritetet bullgare duhet t’i përgjigjen anketës së Prokurorisë gjermane për këtë në se burgjet tek ne plotësojnë standardet minimale evropiane. Vetëm atëherë do të shpallet vendimi për ekstradimin e Severin Krasimirovit, i cili është i dyshuari për përdhunimin dhe vrasjen e gazetares Viktoria Marinova. Këtë e kanë deklaruar nga Prokuroria gjermane para gazetës bullgare “24 orë”. Për marrjen e vendimit përfundimtar Gjermania pret nga institucionet bullgare pohim për këtë se burgjet tek ne u përgjigjen kritereve evropiane për madhësinë minimale të qelisë, për kushtet në të etj.

Severin ka dhënë informacion për këtë rast para Gjykatës. Ka rënë dakord për procedurë të lehtësuar për kthimin e tij sa më parë në Bullgari. Kur mblidhen të gjitha dokumentet e domosdoshme ai do të kthehet në vendin tonë brenda 10 ditëve.


Më shumë nga rubrika

Zjarr shpërtheu në Termocentralin “Marica-Iztok 2”

Zjarr ka shpërthyer në instalimin e pastrimit të squfurit të njësisë së shtatë të energjisë të termocentralit “Marica-Iztok 2” gjatë kohës së një remonti të planifikuar. Janë marrë të gjitha masat për sigurimin e zonës. Nuk ka punonjës të..

botuar më 19-06-24 12.40.MD

Rumen Radev: Mbrojtja e të drejtave të njeriut nuk mund të sigurohet pa paqe afatgjatë

Bullgaria do të vazhdojë të jetë pjesë e përpjekjeve të OKB-së për përforcimin e solidaritetit ndërkombëtar me qëllim arritjen e një strategji të qëndrueshme globale dhe të parandalimit në fushën e mbrojtjes së të drejtave të njeriut. Këtë e tha në..

botuar më 19-06-24 11.38.PD

Kryetarja e Kuvendit shkon për vizitë zyrtare treditore në Moskë

Delegacioni parlamentar bullgar në krye me Kryetaren e Kuvendit Popullor Cveta Karajançeva niset për në vizitë treditore zyrtare në Moskë. Vizita është me ftesë të Kryetarit të Këshillit të Federatës Valentin Matvienko. Ndër anëtarët e delegacionit janë..

botuar më 19-06-24 10.43.PD