Para ekstradimit të të dyshuarit për vrasjen e gazetares, Gjermania kërkon informacion për gjendjen e burgjeve në Bullgari

Откриване на начално у-ще във Варненския затвор
Foto: Veselina Bozhinova

Autoritetet bullgare duhet t’i përgjigjen anketës së Prokurorisë gjermane për këtë në se burgjet tek ne plotësojnë standardet minimale evropiane. Vetëm atëherë do të shpallet vendimi për ekstradimin e Severin Krasimirovit, i cili është i dyshuari për përdhunimin dhe vrasjen e gazetares Viktoria Marinova. Këtë e kanë deklaruar nga Prokuroria gjermane para gazetës bullgare “24 orë”. Për marrjen e vendimit përfundimtar Gjermania pret nga institucionet bullgare pohim për këtë se burgjet tek ne u përgjigjen kritereve evropiane për madhësinë minimale të qelisë, për kushtet në të etj.

Severin ka dhënë informacion për këtë rast para Gjykatës. Ka rënë dakord për procedurë të lehtësuar për kthimin e tij sa më parë në Bullgari. Kur mblidhen të gjitha dokumentet e domosdoshme ai do të kthehet në vendin tonë brenda 10 ditëve.


Më shumë nga rubrika

Një kalendar popullarizon veprimtaritë kulturore në Sofje gjatë verës

Doli një udhëzues special kulturor KalendArt i Bashkisë së Kryeqytetit. Në të janë të përfshirë aktivitete të ndryshme që do të organizohen  në Sofje gjatë muajve korrik, gusht dhe shtator. Udhëzuesi është në gjuhën bullgare dhe në të angleze dhe ofrohet në..

botuar më 19-07-18 4.37.MD

Gjuajtësit F-16 të paguhen menjëherë këmbëngul kryeministri

Kryeministri Bojko Borisov ngul këmbë, që tetë gjuajtësit e rinj F-16 për Ushtrinë Bullgare të paguhen menjëherë. Ai e tha këtë para ambasadorëve dhe përfaqësuesve bullgarë jashtë shtetit dhe shtoi, se ata aeroplanë janë më të mirët të cilët Bullgaria mund..

botuar më 19-07-18 4.12.MD

Caktohet zonë 20-kilometërshe për siguri rreth rajoneve me murtaja afrikane të derrave

Agjencia Bullgare e Sigurisë së Ushqimeve shpall zona 20-kilometërshe rreth rajoneve ku u zbulua murtaja afrikane e derrave, rreth komplekseve për rritjen industriale të derrave dhe bazave për mbarështimin e derrave të egra. Masat ndërmerren për garantimin..

botuar më 19-07-18 3.48.MD