Një film dokumentar bullgar përqendron vëmendjen mbi problemin për mbrojtjen e pronës intelektuale

Të rinjtë nuk marrin në konsideratë, se kur i bëjnë vetes fotografi ose video, realizojnë një produkt krijues. Që me krijimin ai kthehet në një objekt të së drejtës së autorit. Tema për pronën intelektuale dhe për të drejtën të fitosh nga vepra të veta tek ne nuk ka popullaritet dhe është lënë pas dore nga shoqëria. Mirëpo, në fakt ka rëndësi të madhe. Për të përqendruar vëmendjen mbi këtë problem, këngëtari dhe themelues i duetit “Avenju” Velizar Sokollov – Zaki, realizoi filmin dokumentar “Të drejtat e autorti: Edhe ti je autor! Mund të fitosh nga kjo!”


Filmi u financua nga Zyra e pronës intelektuale e BE-së  (EUIPO) dhe në kuadrin e 15 minutave tregon se çfarë do të ndodhë me njerëzit në të ardhmen jo aq të largët, kur do të jenë të përfituar nga të gjitha dobitë e jetës dhe do të jenë indiferentë. Atëherë jeta e tyre do të kalojë në një mërzi të madhe. Regjisore e filmit të xhiruar në kryeqytetin Sofje dhe në rajonin Atolluka në afërsi të qytetit Bracigovo është Borisllava Dimova, skenaristë janë Levena Fillçeva dhe Ilija Kajnakçiev, kostumet dhe makijazhi janë vepër të Vesella Vëllçinova-Toshkova.

Më shumë nga rubrika

Piktori Andrej Daniell prezanton vepra të krijuara gjatë qëndrimit të tij të fundit në Paris

Në Galerinë “Njuans” mund të shihen 14 tablo të paprezantuara të piktorit Andrej Daniell. Ekspozita titullohet “Vende për takime”. Nëpërmjet veprave autori prezanton hapësira të imagjinuara dhe konkrete, të cilat mund të shikojmë ose të..

botuar më 18-11-17 10.40.PD

Nata Evropiane e Teatrit kthehet në një takim global me emrat e mëdhenj bullgarë të teatrit, operës dhe muzikës

Vitin e dhjetë me radhë më 17 nëntor në 12 shtete shënohet Nata Evropiane e Teatrit. Që prej disa vitesh Bullgaria gjithashtu është pjesë e kësaj nisme kulturore ndërkombëtare dhe aktivitetet kushtuara natës fitojnë një popullaritet gjithnjë e më të..

botuar më 18-11-17 8.45.PD

Galeria “Loran” prezanton piktura dhe grafika të moshës së hershme të Dimitër Kazakovit-Neron

Ekscentrik, kokëfortë, tuhaf – ai hedh poshtë etiketat e kohës, ndërsa fjalët e lindura në heshtje i shndërron në imazhe dhe ngjyra. Dimitër Kazakov-Neron është një njeri, i cili e hap portën e botës së tij intime para pak njerëzve, por në art..

botuar më 18-11-15 3.59.MD