Prodhuesi bullgar i automobilave garuese SIN Cars planifikon zgjerim në tregun e elektromobilave

Foto: sincars.co.uk

Prodhuesi i automobilave sportive, të cilat garojnë me marka si Porsche, Aston Martin, Maserati, planifikon të ofrojë në treg një automobil të vogël multifunksional urban. Ai do të shfrytëzohet për shërbime të korrierëve dhe të taksive.

Sipas pronarit të Firmës Sin Cars Rosen Daskallov “qytetet evropiane kanë nevojë për një transport të këtij tipi. Qendrat e qyteteve së shpejti do të mbeten të mbyllur për veturat diesel. Kina është larg dhe ne mund të ofrojmë cilësi më të mirë.” Kompania e cila prodhon përafërsisht 50 makina sportive për gara për klientë në SHBA-në, Amerikën Jugore dhe Australinë, planifikon të transferojë 40 për qind prej aksioneve në një shoqatë të re e cila do të financojë prodhimin e makinave të reja elektrike urbane.

Pritet, që projekti i kompanisë bullgare të prezantohet në sallonin automobilistik në Gjenevë vitin e ardhshëm me emrin L-City ndërsa prodhimi me seri të fillojë në vitin 2020.

Më shumë nga rubrika

31 firma e prezantojnë Bullgarinë në ekspozitën “Java e gjelbër” në Berlin

Ekspozita Ndërkombëtare për bujqësi, industri ushqimore dhe kopshtari në Berlin (18-27 janar) mbledh në një vend produkte dhe ekspozues nga 65 shtete. Bullgaria përsëri merr pjesë në këtë aktivitet me pavijon të saj, ku janë prezantuar 31 firma...

botuar më 19-01-18 9.05.PD
Spas Rusev dhe Elvin Guri

Ekspansioni bullgar i telekomunikacioneve në Ballkan

Shoqëria e aksionarit kryesor të Kompanisë Bullgare të Telekomunikacioneve (BTK) Spas Rusev dhe e afaristit shqiptaro-bullgar Elvin Guri blen “Telekom Albania”. Lajmin e bëri të ditur zyrtarisht pronari gjerman i operatorit të telefonisë së lëvizshme..

botuar më 19-01-17 2.44.MD
Снимки: БГНЕС

Bullgarët e varfër harxhojnë 44 për qind prej të ardhurave të tyre për të ngrënë

Që nga data 1 janar në Bullgari hyri në fuqi rritja prej 10 për qind të pagave në sferën buxhetore. Mirëpo, sipas të dhënave të fundit të Institutit Kombëtar të Statistikave, cituar nga gazeta “Trud”, vetëm 11.3 për qind prej popullsisë së..

botuar më 19-01-16 2.32.MD