Kuvendi miratoi në lexim të parë buxhetin për 2019-ën

Foto: BGNES

Kuvendi Popullor e miratoi në lexim të parë projektin për buxhetin shtetëror për vitin e ardhshëm. Kjo u bë me votat e partisë GERB, të “Patriotëve të Bashkuar”, të një deputeti nga “Volja” dhe të një deputeti të pavarur. “Kundër” votoi grupi parlamentar i Partisë Socialiste Bullgare dhe Lëvizja për të Drejtat dhe Liritë.

Prioritetet e buxhetit të ardhshëm janë politika sociale, arsimi, mbrojtja dhe politika e të ardhurave. Sipas parashikimeve deficiti do të jetë 0.5% prej Produktit të Brendshëm Bruto, kurse rritja e PBB-së – 3,7% për shkak të investimeve më të forta publike dhe konsumit të rritur publik, norma e të cilit pritet se do të mbetet 3,5% në periudhën 2020-2021. Sipas prognozave papunësia do të ulet deri më 4,8%. Borxhi shtetëror pritet se gjithashtu do të shënojë ulje – nga 22,2 mlrd. leva për vitin 2019 deri më 22,0 mrld. leva në fundin e vitit 2021.


Më shumë nga rubrika

Mlladen Marinov

Ministri i punëve të brendshme Mlladen Marinov ndodhet për vizitë në ShBA-në

Ministri i punëve të brendshme Mlladen Marinov ndodhet për vizitë në ShBA-në. Ai shoqërohet nga drejtori i Kryedrejtorisë së Luftimit të Kriminalitetit të Organizuar krye komisar Ivajllo Spiridonov dhe drejtori i Drejtorisë së Përgjithshme “Policia..

botuar më 19-03-18 6.40.MD

Nxënës bullgarë arritën sukses të madh në konkursin e NASA-së për koloni kozmike

Dy ekipe të nxënësve bullgarë fituan dy vendet e para në konkursin më prestigjioz të NASA-së dhe të Shoqërisë Kombëtare Kozmike të ShBA-së për projektimin e kolonive kozmike. Në Konkursin Ndërkombëtar të NASA-së sivjet morën pjesë 2 691 ekipe dhe 12 899..

botuar më 19-03-18 5.46.MD

Bullgaria i shprehu ngushëllime Holandës në lidhje me incidentin tragjik në Utreht

Kryeministri Bojko Borisov i dërgoi një telegram ngushëllimi kryeministrit të Holandës Mark Rjute në lidhje me sulmin kundër njerëzve civil në qytetin Utreht. Në telegram theksohet solidariteti dhe përkrahja e Bullgarisë për Holandën në këtë moment të..

botuar më 19-03-18 5.22.MD