Komisioni Evropian e uli prognozën e vet për rritjen e ekonomisë bullgare gjatë vitit 2018

Foto: BGNES

Komisioni Evropian shpalli se pritjet e tij për rritje të ekonomisë bullgare gjatë vitit 2018 ulen nga 3.8% në 3.5% për shkak të eksportit të dobët, por pavarësisht nga kjo norma e rritjes ruhet mjaft mbi mesataren për Bashkimin Evropian prej 2.1%. Prognoza për inflacionin gjatë këtij viti rritet nga 2% në 2.6%, por për vitin 2019 dhe 2020 ulet përkatësisht  deri më 2% dhe 1.8%. Pritet që Produkti i Brendshëm Bruto të vazhdojë të rritet në mënyrë të qëndrueshme gjatë vitit 2019 dhe 2020, përkatësisht me 3.7% dhe 3.6%.


Më shumë nga rubrika
Sinagoga e Sofjes

Është ndaluar vandali që ka thyer xhamet e Sinagogës së Sofjes

Të shtunën pasdite është kryer një veprim vandal kundër Sinagogës së Sofjes dhe me gurë janë thyer xhamet e faltores. Nga komuniteti i hebrenjve komentuan se bëhet fjalë për “krim nga urrejtja” në ditën e shenjtë për hebrenjtë “Shabat”. Nuk ka..

botuar më 19-01-21 7.40.MD
Florin Zhianu (Florin Jianu)

Ndryshimet legjislative në Rumani mund t’i detyrojnë shumë firma vendase të regjistrohen tek ne

Ka sipërmarrës në Rumani, të cilët po mendojnë të zhvendosin bizneset e tyre në Bullgari për shkak të ndryshimeve legjislative dhe fiskale të bëra kohët e fundit në fqinjën tonë veriore. Këtë e ka deklaruar në konferencë për shtyp Florin Zhianu,..

botuar më 19-01-21 6.01.MD

Ekaterina Zaharieva para BE-së: “Dezinformacioni është një problem serioz para sigurisë”

Plani i veprimit kundër dezinformacionit, përgatitja e takimit të rregullt ministror BE – Liga e Shteteve Arabe, bashkëpunimi mes BE-së dhe ASEAN-it ishin temat kryesore të mbledhjes së parë për këtë vit të Këshillit “Punë të Jashtme”, që u zhvillua në..

botuar më 19-01-21 4.58.MD