Fillon ekspedita e 27 antarktike bullgare

Foto: BGNES

Më 9 nëntor drejt Polit Jugor niset pjesa e parë e ekspeditës antarktike bullgare, e përbërë nga ekipi logjistik prej 8 vetave dhe 2 biologëve. Gjatë muajve dhjetor dhe janar do të nisen akoma 3 grupe të tjera me pjesëmarrës në ekspeditë. Detyrat shkencore sivjet janë lidhur me studimin e ujërave detare rreth bazës antarktike Bullgare. Njëri nga projektet do të studiojë proceset e kolonizimit të algave të detit në Gjirin Jugor të ishullit Livingston të Antarktidës, kurse tjetri është lidhur me monitorimin hidrobiologjik të ujërave bregdetare në rajonin e bazës polare bullgare.


Më shumë nga rubrika
Sinagoga e Sofjes

Është ndaluar vandali që ka thyer xhamet e Sinagogës së Sofjes

Të shtunën pasdite është kryer një veprim vandal kundër Sinagogës së Sofjes dhe me gurë janë thyer xhamet e faltores. Nga komuniteti i hebrenjve komentuan se bëhet fjalë për “krim nga urrejtja” në ditën e shenjtë për hebrenjtë “Shabat”. Nuk ka..

botuar më 19-01-21 7.40.MD
Florin Zhianu (Florin Jianu)

Ndryshimet legjislative në Rumani mund t’i detyrojnë shumë firma vendase të regjistrohen tek ne

Ka sipërmarrës në Rumani, të cilët po mendojnë të zhvendosin bizneset e tyre në Bullgari për shkak të ndryshimeve legjislative dhe fiskale të bëra kohët e fundit në fqinjën tonë veriore. Këtë e ka deklaruar në konferencë për shtyp Florin Zhianu,..

botuar më 19-01-21 6.01.MD

Ekaterina Zaharieva para BE-së: “Dezinformacioni është një problem serioz para sigurisë”

Plani i veprimit kundër dezinformacionit, përgatitja e takimit të rregullt ministror BE – Liga e Shteteve Arabe, bashkëpunimi mes BE-së dhe ASEAN-it ishin temat kryesore të mbledhjes së parë për këtë vit të Këshillit “Punë të Jashtme”, që u zhvillua në..

botuar më 19-01-21 4.58.MD