Komisioni Evropian do nga Bullgaria masa të shpejta për përmirësimin e cilësisë së ajrit

Foto: arkiv

Bullgaria u paralajmërua nga Komisioni Evropian, se nuk e ka zbatuar vendimin e Gjykatës Evropiane të Drejtësisë për cilësinë e ajrit. Përpara rreth 1 viti e gjysmë gjykata vendosi se vendi nuk respekton kërkesat për përqendrimin e lejueshëm të grimcave të ngurta në atmosferë. 

Duke shprehur shqetësimin nga rritmi i ngadaltë i ndryshimeve, Komisioni këmbënguli se deri më 2 muaj duhet të ketë masa të dukshme për rritjen e cilësisë së ajrit, ose në rast të kundërt do të kërkojë gjoba nga Gjykata Evropiane e Drejtësisë.


Më shumë nga rubrika
Sinagoga e Sofjes

Është ndaluar vandali që ka thyer xhamet e Sinagogës së Sofjes

Të shtunën pasdite është kryer një veprim vandal kundër Sinagogës së Sofjes dhe me gurë janë thyer xhamet e faltores. Nga komuniteti i hebrenjve komentuan se bëhet fjalë për “krim nga urrejtja” në ditën e shenjtë për hebrenjtë “Shabat”. Nuk ka..

botuar më 19-01-21 7.40.MD
Florin Zhianu (Florin Jianu)

Ndryshimet legjislative në Rumani mund t’i detyrojnë shumë firma vendase të regjistrohen tek ne

Ka sipërmarrës në Rumani, të cilët po mendojnë të zhvendosin bizneset e tyre në Bullgari për shkak të ndryshimeve legjislative dhe fiskale të bëra kohët e fundit në fqinjën tonë veriore. Këtë e ka deklaruar në konferencë për shtyp Florin Zhianu,..

botuar më 19-01-21 6.01.MD

Ekaterina Zaharieva para BE-së: “Dezinformacioni është një problem serioz para sigurisë”

Plani i veprimit kundër dezinformacionit, përgatitja e takimit të rregullt ministror BE – Liga e Shteteve Arabe, bashkëpunimi mes BE-së dhe ASEAN-it ishin temat kryesore të mbledhjes së parë për këtë vit të Këshillit “Punë të Jashtme”, që u zhvillua në..

botuar më 19-01-21 4.58.MD