Fëmijët mund t’i shkruajnë Plakut të Vitit të Ri deri më 12 dhjetor

Foto: BGNES

Edhe sivjet “Postat bullgare” do t’i gëzojnë vogëlushit me konkursin tradicional për fëmijë “Letra më e bukur dërguar Plakut të Vitit të Ri”.

Ai do t’i përgjigjet çdo një fëmije bullgar, në qoftë se në zarf është shkruar drejt adresa e fëmijës dhe është ngjitur një pullë postare prej 65 stotinkash. Në vendin e adresës së marrësit mjafton të shkruhet “Për Plakun e Vitit të Ri”.

Afati përfundimtar i dërgimit të letrave është 12 dhjetori.

Më shumë nga rubrika

Pikturat prej leshi të Radinka Stefanovës

Radinka Stefanova është një krijuese amatore. Përpara 3 vjetëve fillon të merret me diçka të pazakonshme – më parë shikon në internet video mësime për punime të ndryshme prej leshi  dhe kështu fillon të punojë sende të ndryshme për shtëpi – shtojzovalle..

botuar më 19-05-26 10.20.PD

Në Bankja u zhvillua festivali i parë i artit rrugor te ne

Iluzionistë, zhonglerë, klounë, muzikantë dhe artistë të tjerë të talentuar dëfrenin të vegjël dhe të mëdhenj gjatë Festivalit të parë të artit rrugor te ne, i cili u zhvillua më 18 dhe 19 maj në Bankja. Humori festiv ishte në harmoni me motin e mirë dhe..

botuar më 19-05-25 1.10.MD

Një vatër kulture me emrin e vëllezërve të shenjtë Kirill dhe Metodij është rinovuar plotësisht pas përmbytjes së madhe në fshatin Dollni Bogrov

“Vatra jonë e kulturës mbeti vendi i vetëm për ngjarje festive dhe për veprimtari kulturore në fshat” – thonë banuesit e fshatit Dollni Bogrov. Atyre u vjen keq se nuk kanë shkollë, sepse fshati është i madh dhe ka familje të shumta me fëmijë. Vatra e..

botuar më 19-05-25 11.45.PD