Mbi 90% prej studentëve bullgarë jashtë shtetit studiojnë në Evropë

Foto: BGNES

Gjatë vitit 2016 përgjithësisht 12 201 studentë bullgarë kanë studiuar jashtë vendit. 90,5% prej tyre (11 052 veta) ndodhen në universitete evropiane, tregojnë të dhënat e Evrostatit.

Për nga ky tregues Bullgaria renditet para vendeve si Suedia, Irlanda dhe Portugalia. Liderja për nga studentët jashtë shtetit është Britania e Madhe. Pak më shumë se 144 mijë britanikë studiojnë në universitete të ndryshme në Kontinentin e Vjetër. Në përgjithësi 700 mijë janë evropianët, të cilët studiojnë në shtete të tjera në kontinent.

Pothuaj gjysmë milionë evropianë nga Evropa ka në Azi. 791 prej tyre janë nga Bullgaria. Vendi ynë ndodhet para 6 shteteve të tjera evropiane për nga ky tregues. Lideri për nga studentët në Azi përsëri është Britania e Madhe me 220 mijë veta, pastaj renditen Gjermania dhe Franca.

177 studentë bullgarë studiojnë në Afrikë, 153 janë ata në Amerikën Veriore. Më pak janë studentët bullgarë në Amerikën Jugore – 19, kështu edhe në Australi dhe në rajonin afër kontinentit – 9.

Më shumë nga rubrika

Pikturat prej leshi të Radinka Stefanovës

Radinka Stefanova është një krijuese amatore. Përpara 3 vjetëve fillon të merret me diçka të pazakonshme – më parë shikon në internet video mësime për punime të ndryshme prej leshi  dhe kështu fillon të punojë sende të ndryshme për shtëpi – shtojzovalle..

botuar më 19-05-26 10.20.PD

Në Bankja u zhvillua festivali i parë i artit rrugor te ne

Iluzionistë, zhonglerë, klounë, muzikantë dhe artistë të tjerë të talentuar dëfrenin të vegjël dhe të mëdhenj gjatë Festivalit të parë të artit rrugor te ne, i cili u zhvillua më 18 dhe 19 maj në Bankja. Humori festiv ishte në harmoni me motin e mirë dhe..

botuar më 19-05-25 1.10.MD

Një vatër kulture me emrin e vëllezërve të shenjtë Kirill dhe Metodij është rinovuar plotësisht pas përmbytjes së madhe në fshatin Dollni Bogrov

“Vatra jonë e kulturës mbeti vendi i vetëm për ngjarje festive dhe për veprimtari kulturore në fshat” – thonë banuesit e fshatit Dollni Bogrov. Atyre u vjen keq se nuk kanë shkollë, sepse fshati është i madh dhe ka familje të shumta me fëmijë. Vatra e..

botuar më 19-05-25 11.45.PD