Bullgarët kanë harxhuar mesatarisht për nga 400 leva në të premten e zezë

Foto: BGNES

Rreth 400 leva është shuma mesatare e harxhuar nga konsumatorët bullgarë në të premten e zezë – tregojnë të dhënat e Komisionit për mbrojtjen e konsumatorëve.

Sipas të dhënave të njërit prej sajteve më të mëdha për tregti online vetëm për gjysmën e parë të së premtes së zezë, bullgarët kanë harxhuar rreth 25 miliona leva.

Mallrat më të kërkuara kanë qenë pajisjet shtëpiake, lodrat dhe produktet kozmetike.

Më shumë nga rubrika

Me moton “Zhvillim, Paqe dhe Prosperitet” filloi ndërtimi i lidhjes së gazit midis Bullgarisë dhe Greqisë

Projekti i interkonektorit të gazit midis Bullgarisë dhe Greqisë, i njohur akoma si ICGB, është me një rëndësi kyçe për të dyja vendet, por dhe për Ballkanin, Evropën dhe botën për shkak të diversifikimit dhe sigurisë së furnizimeve. Në fshatin..

botuar më 19-05-23 3.25.MD

Inflacioni në Bullgari arriti 3.7 për qind gjatë muajit prill

Gjatë prillit të vitit 2019 çmimet në Bullgari u rritën për të katërtin muaj me radhëqë nga fillimi i vitit, tregojnë të dhënat e Institutit Kombëtar të Statistikave. Inflacioni mesatar vjetor për periudhën maj 2018 – prill 2019 rritet me 3.3 për qind në..

botuar më 19-05-17 3.04.MD
Kallojan Stajkov

Përparësitë konkurruese të Bullgarisë në Ballkan

Në sfondin e shteteve të tjera ballkanike Bullgaria është një vend i mirë për investime, mendon ekonomisti Kallojan Stajkov nga Instituti për Ekonomi Tregtare. Kur investitorët vlerësojnë kushtet në shtetin tonë, ata informohen shumë mirë për të..

botuar më 19-05-09 3.16.MD