Familja Banevi u ekstradua nga Franca

| rinovuar më 18-12-06 3.04.MD
Foto: BGNES

Biznesmeni Nikollaj Banev dhe bashkëshortja e tij Evgenija Baneva u ekstraduan nga Franca dhe tashmë ndodhen në territorin e Bullgarisë. Familja Banevi ishte ndaluar në qytetin francez Nice në fund të tetorit, pasi autoritetet bullgare lëshuan urdhër-arrest evropian.

Arsyeja për lëshimin e urdhër-arrestit është hetimi i madh për privatizimin e uzinës “Polimeri” në qytetin Devnja (Bullgari Verilindore), për fshehjen e parave dhe ikjen e taksave, për mashtrime financiare dhe kryerjen e krimeve jashtë shtetit.


Më shumë nga rubrika

Ambasadorët e shteteve të BE-së në Bullgari përshëndetën punën e Trios Estoni – Bullgari – Austri

Ambasadorët e jashtëzakonshëm dhe fuqiplotë të shteteve anëtare të BE-së të akredituar në Bullgari, përgëzuan ministren e Presidencës Bullgare të Këshillit të BE-së Liljana Pavllova për punën e mirë të vendit në kuadrin e Trios, Estoni, Bullgari, Austri...

botuar më 18-12-18 7.11.MD
Zonja Jotova dhe zoti Jaspërt

Nënpresidentja e Bullgarisë u takua me nënpresidentin e rrjetit “Evropa Nostra”

Nënpresidentja Ilijana Jotova u takua në Sofje me nënpresidentin e “Evropa Nostra”-së Pijt Jaspërt. “Evropa Nostra”, me president Pllasido Domingo, është një rrjet evropian për ruajtjen e trashëgimisë kulturore dhe natyrore. Organizata bashkon institucione..

botuar më 18-12-18 7.01.MD

Nuk u arrit pajtim për çmim më të lartë të punës së natës

Në takimin midis punëdhënësve, sindikatave dhe qeverisë nuk u arrit pajtim për shpërblimin e punës së natës. Pritet që në fillim të vitit 2019 një grup i punës të diskutojë dhe të propozojë ndryshime ligjore. U bë e qartë, se në buxhet për vitin e ardhshëm..

botuar më 18-12-18 6.44.MD