Bullgarët do të harxhojnë një të katërtën prej rrogës së tyre mujore për dhuratat e Krishtlindjeve

Foto: arkiv

Familjet bullgare do të shpenzojnë 25% prej të ardhurave të tyre mujore për dhurata në fundin e vitit, tregon studimi “Barometri i Krishtlindjeve 2018” i kompanisë “Ferratum Group”, i zhvilluar në 19 shtete.

Bullgaria renditet në vendin e katërt për nga shpenzimet e planifikuara për festat e Krishtlindjeve. Më shumë janë shpenzimet e meksikanëve, të cilët do të përdorin gjysmën e pagës së tyre (48%) për dhurata, pastaj renditen brazilianët (38%) dhe rumunët (29%). Pjesën më të vogël prej të ardhurave të tyre (10%) do të përdorin për këtë qëllim gjermanët dhe holandezët.

Dhuratat më të preferuara janë veshjet (16% prej të anketuarve), lodrat (10%), ëmbëlsirat (9%) dhe argëtimet familjare (8%).


Më shumë nga rubrika

Deklaratat e para pas rezultateve të exit poll-it për zgjedhjet evropiane në Bullgari

Përfaqësuesit e partisë në pushtet GERB komentuan pas shpalljes së prognozave të para për zgjedhjet evropiane në Bullgari se ato ripohojnë besimin e madh ndaj GERB-it. Partia Socialiste Bullgare (BSP) refuzoi të komentojë rezultatet para se të përfundojë..

botuar më 19-05-26 9.41.MD

Sipas prognozave të para gjithsej pesë forca politike të Bullgarisë do të kenë përfaqësues të vet në Parlamentin Evropian

Sipas prognozave të exit poll-it të agjencive sociologjike, të shpallura në momentin e përfundimit të ditës zgjedhore në Bullgari, në Parlamentin e ri Evropian do të kenë përfaqësues të vet gjithsej 5 forca politike bullgare. Sipas agjencisë “Gallup..

botuar më 19-05-26 8.48.MD

Pjesëmarrja e votuesve në zgjedhjet evropiane në Bullgari është më e ulët sesa në disa vende të tjera në BE

Sipas exit poll-it të “Gallup International” për zgjedhjet evropiane në Bullgari, aktiviteti mesatar deri në orën 17.00 në vend është 24,7%. Agjencia vuri në dukje se të dhënat e saj janë të ngjashme me ato të Komisionit Qendror të Zgjedhjeve. Në dallim..

botuar më 19-05-26 6.24.MD