Indeksi global i pasaportave, Bullgaria e 19 në botë

Foto: BGNES

Kompania Henley & Partners me seli në Londër botoi të dhënat e aktualizuara të indeksit të pasaportave, i cili pasqyron kufizimet dhe lehtësimet që i kanë shtetasit me pasaporta të ndryshme gjatë udhëtimit në botë.

Në të Bullgaria ndodhet në vendin e 19-të me mundësitë e saj për udhëtime pa viza në 169 shtete. Vitin e kaluar vendi ynë renditej në 20-in, bashkë me Rumaninë, me akses të lirë në 156 shtete. Në krye të kësaj renditjeje është Japonia, shtetasit e së cilës mund të vizitojnë vetëm me pasaportat e tyre 190 shtete. Në vend të dytë janë poseduesit e pasaportave të Koresë së Jugut dhe Singaporit, të cilat nuk kanë nevojë për vizë në 189 shtete.

Lideri i deritanishëm me mobilitet global më të madh Gjermania humbi dy pozicione dhe tani është në vend të tretë bashkë ne Francën, dhe shtetasit e tyre mund të hyjnë lirisht në 188 shtete. Në fund të renditjes janë Iraku dhe Afganistani, pasaportat e të cilëve sigurojnë mundësi për udhëtim në 30 shtete në botë.


Më shumë nga rubrika

Depozitat bankare rriten me 8% deri në 42 mlrd euro

Në fund të shtatorit 2019 depozitat e sektorit joqeveritar janë 42.11 mlrd euro. (71.2% prej Produktit të Brendshëm Bruto), ndërsa rritja e tyre është 7.9%, konstaton Banka Popullore Bullgare. Depozitat e ndërmarrjeve jofinanciare në fund të..

botuar më 19-10-23 2.54.MD

U zbuluan 39 kufoma në një kamion për të cilin supozohet se mbërriti në Britaninë e Madhe nga Bullgaria

Policia britanike njoftoi, se në afërsi të Londrës u zbuluan 39 kufoma në një kontejner të kamionit për të cilin konsiderohet se erdhi nga Bullgaria. Policia në Eseks tha, se njerëzit u shpallën për të vdekur që në vendin e zbulimit të kamionit, pra një..

botuar më 19-10-23 2.54.MD

Bullgaria realizoi 74 për qind nga qëllimet kombëtare për kursim të energjisë deri në vitin 2020

Si rezultat i plotësimit të masave të kursimit të energjisë në të gjitha sektorët e ekonomisë dhe të shlyerjes së faturave të të gjitha familjeve, për periudhën e viteve 2014-2018 në Bullgari u kursyen 6 167 GWh energji. Kështu vendi realizoi 74.1 për qind..

botuar më 19-10-23 2.35.MD