Indeksi global i pasaportave, Bullgaria e 19 në botë

Foto: BGNES

Kompania Henley & Partners me seli në Londër botoi të dhënat e aktualizuara të indeksit të pasaportave, i cili pasqyron kufizimet dhe lehtësimet që i kanë shtetasit me pasaporta të ndryshme gjatë udhëtimit në botë.

Në të Bullgaria ndodhet në vendin e 19-të me mundësitë e saj për udhëtime pa viza në 169 shtete. Vitin e kaluar vendi ynë renditej në 20-in, bashkë me Rumaninë, me akses të lirë në 156 shtete. Në krye të kësaj renditjeje është Japonia, shtetasit e së cilës mund të vizitojnë vetëm me pasaportat e tyre 190 shtete. Në vend të dytë janë poseduesit e pasaportave të Koresë së Jugut dhe Singaporit, të cilat nuk kanë nevojë për vizë në 189 shtete.

Lideri i deritanishëm me mobilitet global më të madh Gjermania humbi dy pozicione dhe tani është në vend të tretë bashkë ne Francën, dhe shtetasit e tyre mund të hyjnë lirisht në 188 shtete. Në fund të renditjes janë Iraku dhe Afganistani, pasaportat e të cilëve sigurojnë mundësi për udhëtim në 30 shtete në botë.


Më shumë nga rubrika

Nikollaj Nikollov

Më se 1200 zjarre kishte në vend brenda një jave

Më se 1200 zjarre shpërthyen gjatë javës së fundit. Këtë e njoftoi kryekomisari Nikollaj Nikollov – drejtor i Drejtorisë së Përgjithshme “Siguri kundër zjarrit dhe mbrojtja e popullsisë”. Ai tha, se nga fillimi i vitit u shuan më se  25 mijë zjarre dhe u..

botuar më 19-08-20 2.21.MD
Ministrja e Energjetikës Temenuzhka Petkova

13 kërkesa për pjesëmarrje në realizimin e projektit të centralit atomik “Belene”

Numri i përgjithshëm i kërkesave të marra për pjesëmarrje në realizimin e projektit për centralin atomik “Belene” janë 13. Shtatë prej tyre janë të kompanive, të cilët dëshirojnë të marrin pjesë si investitorë strategjikë në projektin e ardhshëm. Këtë e..

rinovuar më 19-08-20 12.06.MD
Zotërinjtë Bojko Borisov dhe Al-Safadi

Bojko Borisov: Vlerësojmë lartë iniciativat e mbretit të Jordanisë për luftën me terrorizmin

Kryeministri i Bullgarisë Bojko Borisov pati takim me ministrin e punëve të jashtme të Mbretërisë Hashemite të Jordanisë Ajman Al-Safadi (Ayman Safadi), njoftuan nga qendra qeveritare e shtypit. Gjatë bisedimeve kryeministri Birisov theksoi, se Jordania..

botuar më 19-08-20 11.23.PD