Indeksi global i pasaportave, Bullgaria e 19 në botë

Foto: BGNES

Kompania Henley & Partners me seli në Londër botoi të dhënat e aktualizuara të indeksit të pasaportave, i cili pasqyron kufizimet dhe lehtësimet që i kanë shtetasit me pasaporta të ndryshme gjatë udhëtimit në botë.

Në të Bullgaria ndodhet në vendin e 19-të me mundësitë e saj për udhëtime pa viza në 169 shtete. Vitin e kaluar vendi ynë renditej në 20-in, bashkë me Rumaninë, me akses të lirë në 156 shtete. Në krye të kësaj renditjeje është Japonia, shtetasit e së cilës mund të vizitojnë vetëm me pasaportat e tyre 190 shtete. Në vend të dytë janë poseduesit e pasaportave të Koresë së Jugut dhe Singaporit, të cilat nuk kanë nevojë për vizë në 189 shtete.

Lideri i deritanishëm me mobilitet global më të madh Gjermania humbi dy pozicione dhe tani është në vend të tretë bashkë ne Francën, dhe shtetasit e tyre mund të hyjnë lirisht në 188 shtete. Në fund të renditjes janë Iraku dhe Afganistani, pasaportat e të cilëve sigurojnë mundësi për udhëtim në 30 shtete në botë.


Më shumë nga rubrika

Maqedonia e Veriut është marrësja më e madhe e ndihmës nga Bullgaria

Maqedonia e Veriut është marrësja më e madhe e ndihmës për zhvillim nga Bullgaria. Gjatë vitit 2019 Bullgaria i ka dhënë shtetit fqinjë mbi 500 000 euro, tha ministrja e punëve të jashtme Ekaterina Zaharieva. Ajo inauguroi në Strumica një qendër..

botuar më 19-08-16 11.49.PD

Gjykata dha lejë për ndërtimin e një depoje për mbeturina radioaktive afër qytetit Kozlloduj

Me vendim të Gjykatës së Lartë Administrative u hodhën poshtë përfundimisht ankesat e shoqatave “Koalicion për zhvillim të qëndrueshëm” dhe “Ekogllasnost” kundër vlerësimit ekologjik të projektit për depon kombëtare për mbeturina me radioaktivitet të..

botuar më 19-08-15 5.38.MD

Në qepin Kaliakra është zbuluar një varrosje nga shekulli i 14, e cila na jep të dhëna për këtë ritual

Arkeologët zbuluan në qepin e Detit të Zi Kaliakra një varrosje mjaft të pasur nga shekulli i 14 të një aristokrati të panjohur deri në këtë moment-Zoti Gjeorgji Paleolog. Gërmimet janë nën drejtimin shkencor të docentes, doktoresha Boni..

botuar më 19-08-15 3.37.MD