Indeksi global i pasaportave, Bullgaria e 19 në botë

Foto: BGNES

Kompania Henley & Partners me seli në Londër botoi të dhënat e aktualizuara të indeksit të pasaportave, i cili pasqyron kufizimet dhe lehtësimet që i kanë shtetasit me pasaporta të ndryshme gjatë udhëtimit në botë.

Në të Bullgaria ndodhet në vendin e 19-të me mundësitë e saj për udhëtime pa viza në 169 shtete. Vitin e kaluar vendi ynë renditej në 20-in, bashkë me Rumaninë, me akses të lirë në 156 shtete. Në krye të kësaj renditjeje është Japonia, shtetasit e së cilës mund të vizitojnë vetëm me pasaportat e tyre 190 shtete. Në vend të dytë janë poseduesit e pasaportave të Koresë së Jugut dhe Singaporit, të cilat nuk kanë nevojë për vizë në 189 shtete.

Lideri i deritanishëm me mobilitet global më të madh Gjermania humbi dy pozicione dhe tani është në vend të tretë bashkë ne Francën, dhe shtetasit e tyre mund të hyjnë lirisht në 188 shtete. Në fund të renditjes janë Iraku dhe Afganistani, pasaportat e të cilëve sigurojnë mundësi për udhëtim në 30 shtete në botë.


Më shumë nga rubrika

Filloi evakuimi i bullgarëve nga Samothrake

Një pjesë nga bullgarët, të bllokuar prej disa ditëve në ishullin grek Samothrake gjatë kësaj nate janë transportuar deri në Aleksandrupolis. Pritet që gjatë ditës së enjte që të gjithë ata të cilët kanë dëshirë, të evakuohen në disa kurse në..

botuar më 19-08-15 11.39.PD

Ishulli Shën Anastasia fton për festën e vet më 15 gusht

Ishulli i vetëm i banueshëm në pjesën bullgare të Detit të Zi - Shën Anastasia afër qytetit Burgas po përgatitet për festën e vet më15 gusht - Fjetja e Hyjlindëses Mari. Festa do të fillojë me pritjen tradicionale në ishull dhe muzikë autentike. Në..

botuar më 19-08-14 5.24.MD
Pllamen Georgiev

Kryetari i Komisionit kundër korrupsionit i cili dha dorëheqje bëhet konsull në Valencia

Ish kryetari i Komisionit Kundër Korrupsionit Pllamen Georgjiev është përcaktuar për konsull në qytetin spanjoll Valencia për shkak të kontakteve të tij jashtëzakonisht të mira me organet spanjolle të zbatimit të ligjit. Kështu nga Ministria e..

botuar më 19-08-14 4.45.MD