Në Bullgari u kryen operacionet e para në Evropën Lindore me robotin e ri “Da Vinçi”

Prof. dr. Grigor Gorçev
Foto: BTA

Kirurgët në Pleven zhvilluan me sukses për herë të parë në Evropën Lindore dy operacione onkologjike me sistemin e robotizuar të brezit më të ri “Da Vinçi”. Këtë e bëri të ditur prof. dr. Grigor Gorçev – udhëheqës i ekipit të spitalit universitar “Shën Marina” në Pleven. Me aparaturën e re do të kryhen operacione në fushën e gjinekologjisë, urologjisë dhe kirurgjisë së kraharorit. Kështu Pleveni bëhet një prej qendrave kryesore të kirurgjisë së robotizuar në Evropë. Hapat e parë të kirurgjisë së robotizuar në Bullgari dhe në Evropën Juglindore u bënë nga ekipi i prof. Gorçevit gjatë vitit 2008.

Më shumë nga rubrika

Tubimi kombëtar Rozhen 2019

Me tingëllimat e zileve u hap Tubimi “Rozhen – trashëgim në të ardhmen 2019”

Me tingëllimat e zileve presidenti Rumen Radev hapi Tubimin e Krijimtarisë Popullore dhe të Blegtorisë “Rozhen – trashëgim në të ardhmen 2019”. Mijëra njerëz nga vendi dhe nga jashtë mbërritën në lëndinat e Rozhenit të malit Rodopa. “Bullgaria do të ishte..

botuar më 19-07-19 5.52.MD

Parlamenti miratoi lëshimin e një shume suplementare nga buxheti për blerjen e gjuajtësve të rinj

Parlamenti aktualizoi buxhetin e shtetit për vitin 2019 dhe shtoi shpenzimet buxhetore të Ministrisë së Mbrojtjes me 1.07 miliard euro. Aktualizimi i buxhetit ka për qëllim të sigurohet blerja e 8 aeroplanëve luftarakë nga tipi i ri për forcat e armatosura..

botuar më 19-07-19 4.28.MD

1750 sisorë të përngjashëm të balenës u regjistruan në pellgun e Detit të Zi

Përfundoi studimi më i madh i sisorëve të përngjashëm të balenës në pellgun e Detit të Zi. Në auktorin e pesë shteteve detare – Rumania, Bullgaria, Ukraina, Turqia, Gjeorgjia u regjistruan 1750 sisorë të përngjashëm të balenës, njoftuan nga Organizata..

botuar më 19-07-19 4.10.MD