Një ortek vrau dy të rinj në Pirin

Foto: arkiv

Dy të rinj vdiqën pasi u mbuluan nga një ortek në malin Pirin të Bullgarisë Jugperëndimore. Pas një aksioni shpëtimtar, që vazhdoi disa orë, ishin gjetur trupat e tyre në një rajon, i cili shpeshherë përdoret si trase nga të ashtuquajturat “freeriders”. Të vdekurit janë të rinj nga Sofja dhe kanë bërë rrëshqitje ekstreme në rajonin e majës Todorka. Në rajon ishte shpallur shkalla më e lartë e rrezikut nga ortekët, deklaroi Shërbimi i Shpëtimit Malor. Ai u bëri thirrje të gjithë adhuruesve të malit që të mos lëvizin në rajonet e shpallura në sajtin e Shërbimit të rrezikshme.

Më shumë nga rubrika
Zëvendësministrja Rusinova

Bullgaria është gati të fillojë bisedime me Britaninë e Madhe për një marrëveshje dypalëshe sociale

Bullgaria ka gatishmëri të fillojë bisedime me Britaninë e Madhe për firmosje të një marrëveshjeje bilaterale sociale, në se Mbretëria e Bashkuar largohet nga Bashkimi Evropian pa marrëveshje. Qëllimi është që të mbrohen bullgarët, të cilët jetojnë..

botuar më 19-01-22 7.03.MD

Ministria e Drejtësisë propozon të hiqet mundësia për shtetësi kundrejt investimeve

Ministria e Drejtësisë propozon ndryshime në Ligjin për shtetësinë bullgare, përmes të cilit të hiqet mundësia   për marrjen e shtetësisë bullgare mbi bazë investimesh dhe të përsosen kërkesat ndaj kandidatëve për shtetësi. Propozohet të aplikohet..

botuar më 19-01-22 5.52.MD

Ministritë e mjedisit të Bullgarisë dhe të Serbisë nënshkruan Memorandum për mirëkuptim

Ministri i Mjedisit dhe i Ujit Neno Dimov i cili është për vizitë në qytetin serb Dimitrovgrad, u takua me Ministrin e Mbrojtjes dhe të Mjedisit të Republikës së Sërbisë Goran Trivan. Në kuadrin e takimit u firmosën një Memorandum për mirëkuptim..

botuar më 19-01-22 5.14.MD