Filluan festimet në Plovdiv – Kryeqytetin evropian të kulturës

Foto: plovdiv2019.eu

Nga 11 deri më 13 janar qyteti i Plovdivit me festime në ambient të hapur dhe në ambient të mbyllur shënon çeljen e projektit “Plovdivi – Kryeqyteti evropian i kulturës 2019”.

Theksi do të jetë një program me muzikë, kërcime dhe shfaqje me drita në mbrëmjen e 12 janarit. Në të do të marrin pjesë mbi 200 kukerë (kërcimtarë të maskuar nga folklori bullgar), fyelltari Teodosij Spasov dhe këngëtarja popullore Valja Ballkanska, e njohur botërisht me këtë se një këngë bullgare e interpretuar prej saj është përfshirë në pllakën e artë të gramofonit që fluturon në kozmos me anijet kozmike amerikane Voyager 1 dhe Voyager 2.

Këngëtarja e famshme franceze me prejardhje bullgare Silvi Vartan dërgoi një mesazh video, me të cilin e përshëndes Plovdivin. Ai është qyteti i parë bullgar i zgjedhur për “Kryeqytetin evropian të kulturës”.


Më shumë nga rubrika

Gallëp: Për bullgarët interesat kombëtare janë në vend të parë

81 për qind nga shtetasit bullgarë mendojnë se interesat kombëtare të vendit janë në vendin e parë. Mezi 9 për qind nga të anketuarit janë të mendimit se globalizimi është me rëndësi më të madhe. Këtë e tregojnë të dhënat e një anketimi ndërkombëtar në 58..

botuar më 19-03-25 6.48.MD

Rumen Radev: “Egjipti është partneri më i madh tregtar dhe ekonomik i Bullgarisë në Lindjen e Mesme”

“Egjipti ka rëndësi kyçe në regjion në luftimin e terrorizmit, krimit të organizuar dhe migracionit ilegal, prandaj bashkëpunimi me të është me rëndësi për sigurinë tonë kombëtare dhe për të evropiane”. Këtë e deklaroi para gazetarëve presidenti Rumen..

botuar më 19-03-25 3.59.MD

Vitin e dhjetë me radhë Bullgaria është në vendin e fundit në BE në fushën e pagimit të punës jashtë orarit

Vitin e dhjetë me radhë Bullgaria është në vendin e fundit në BE në fushën e pagimit të një ore të punës jashtë orarit. Në vitin 2018 për një orë suplementare pune mesatarisht paguheshin nga 5.5 euro, tregojnë të dhënat e Agjencisë Statistikore Evropiane..

botuar më 19-03-25 3.41.MD