Filluan festimet në Plovdiv – Kryeqytetin evropian të kulturës

Foto: plovdiv2019.eu

Nga 11 deri më 13 janar qyteti i Plovdivit me festime në ambient të hapur dhe në ambient të mbyllur shënon çeljen e projektit “Plovdivi – Kryeqyteti evropian i kulturës 2019”.

Theksi do të jetë një program me muzikë, kërcime dhe shfaqje me drita në mbrëmjen e 12 janarit. Në të do të marrin pjesë mbi 200 kukerë (kërcimtarë të maskuar nga folklori bullgar), fyelltari Teodosij Spasov dhe këngëtarja popullore Valja Ballkanska, e njohur botërisht me këtë se një këngë bullgare e interpretuar prej saj është përfshirë në pllakën e artë të gramofonit që fluturon në kozmos me anijet kozmike amerikane Voyager 1 dhe Voyager 2.

Këngëtarja e famshme franceze me prejardhje bullgare Silvi Vartan dërgoi një mesazh video, me të cilin e përshëndes Plovdivin. Ai është qyteti i parë bullgar i zgjedhur për “Kryeqytetin evropian të kulturës”.


Më shumë nga rubrika

Barometër Bullgaria: Në qoftë se zgjedhjet janë sot – GERB do të ketë 22%, Partia Socialiste Bullgare - 16,9%

Forca politike drejtuese mbetet GERB me pozita relativisht stabile (22%). Tradicionalisht pas saj është Partia Socialiste Bullgare me 16,9%. Për momentin nuk vihet re një dinamikë në “gërshërën” e përkrahjes midis të dyja forcave politike të regjistruara..

botuar më 19-08-19 12.41.MD

Vetëm Bullgaria nga vendet anëtare të Bashkimit Evropian është ndër 20 ndotësit më të mëdhenj në botë me dioksid squfuri

Vendet të cilat ndotin më tepër në Evropë janë kompleksi në rajonin Tuzla në Bosnjë e Hercegovinë dhe termocentralet bullgare në rajonin Gëllëbovo, njoftoi sajti “Dnevnik”, duke iu referuar një raporti të Grijnpijsit. Bullgaria renditet në vendin e 19 mes..

botuar më 19-08-19 11.22.PD

Veturat e Google fillojnë xhiron e tyre të radhës nëpër rrugët e Bullgarisë

Veturat e Google fillojnë xhiron e tyre të radhës nëpër rrugët e Bullgarisë, që të xhirohet infrastruktura e ndryshuar e vendit dhe të aktualizohen të dhënat në sistem. Fushata do të përfshijë edhe kuadro të xhiruara nga kalimtarët, të ashtuquajturat..

botuar më 19-08-16 4.54.MD