Shpëtimtarët malorë zbuluan pesë adoleshentë nga Serbia, të cilët ishin humbur në Pirin

Foto: BGNES

Shpëtimtarët malorë zbuluan pesë adoleshentë nga Serbia, të cilët ishin humbur sot në Pirin, Bullgari Jugperëndimore. Të rinjtë janë nga Serbia dhe janë të moshës 15-17 vjeçe. Ata kanë dashur të rrëshqiten me snowboard në rajonin e shtëpisë malore Damjanica. Fëmijët janë në gjendje të mirë.

Më shumë nga rubrika

Gallëp: Për bullgarët interesat kombëtare janë në vend të parë

81 për qind nga shtetasit bullgarë mendojnë se interesat kombëtare të vendit janë në vendin e parë. Mezi 9 për qind nga të anketuarit janë të mendimit se globalizimi është me rëndësi më të madhe. Këtë e tregojnë të dhënat e një anketimi ndërkombëtar në 58..

botuar më 19-03-25 6.48.MD

Rumen Radev: “Egjipti është partneri më i madh tregtar dhe ekonomik i Bullgarisë në Lindjen e Mesme”

“Egjipti ka rëndësi kyçe në regjion në luftimin e terrorizmit, krimit të organizuar dhe migracionit ilegal, prandaj bashkëpunimi me të është me rëndësi për sigurinë tonë kombëtare dhe për të evropiane”. Këtë e deklaroi para gazetarëve presidenti Rumen..

botuar më 19-03-25 3.59.MD

Vitin e dhjetë me radhë Bullgaria është në vendin e fundit në BE në fushën e pagimit të punës jashtë orarit

Vitin e dhjetë me radhë Bullgaria është në vendin e fundit në BE në fushën e pagimit të një ore të punës jashtë orarit. Në vitin 2018 për një orë suplementare pune mesatarisht paguheshin nga 5.5 euro, tregojnë të dhënat e Agjencisë Statistikore Evropiane..

botuar më 19-03-25 3.41.MD