Shpëtimtarët malorë zbuluan pesë adoleshentë nga Serbia, të cilët ishin humbur në Pirin

Foto: BGNES

Shpëtimtarët malorë zbuluan pesë adoleshentë nga Serbia, të cilët ishin humbur sot në Pirin, Bullgari Jugperëndimore. Të rinjtë janë nga Serbia dhe janë të moshës 15-17 vjeçe. Ata kanë dashur të rrëshqiten me snowboard në rajonin e shtëpisë malore Damjanica. Fëmijët janë në gjendje të mirë.

Më shumë nga rubrika

Në qepin Kaliakra është zbuluar një varrosje nga shekulli i 14, e cila na jep të dhëna për këtë ritual

Arkeologët zbuluan në qepin e Detit të Zi Kaliakra një varrosje mjaft të pasur nga shekulli i 14 të një aristokrati të panjohur deri në këtë moment-Zoti Gjeorgji Paleolog. Gërmimet janë nën drejtimin shkencor të docentes, doktoresha Boni..

botuar më 19-08-15 3.37.MD

Bullgaria është në vend të nëntë për nga masivet pyjore në BE

Afro 41 për qind prej territorit të Bullgarisë është mbuluar me pyje, tregon një analizë e Eurostatit. Nga viti 2012 deri në vitin 2015 është konstatuar rritje me 2.6 për qind e masiveve pyjore. Për nga territoret pyjore Bullgaria radhitet në vend të..

botuar më 19-08-15 3.25.MD

Nxehtësia rrit konsumin e korrentit në Bullgari

Nxehtësia e madhe gjatë javës së fundit rriti konsumin e korrentit në Bullgari me 10-15%. Kompanitë e shpërndarjes së energjisë elektrike u bënë thirrje konsumatorëve të kursejnë korrent, që të mos të kenë problem me furnizimin me energji..

botuar më 19-08-15 3.12.MD