Shpëtimtarët malorë zbuluan pesë adoleshentë nga Serbia, të cilët ishin humbur në Pirin

Foto: BGNES

Shpëtimtarët malorë zbuluan pesë adoleshentë nga Serbia, të cilët ishin humbur sot në Pirin, Bullgari Jugperëndimore. Të rinjtë janë nga Serbia dhe janë të moshës 15-17 vjeçe. Ata kanë dashur të rrëshqiten me snowboard në rajonin e shtëpisë malore Damjanica. Fëmijët janë në gjendje të mirë.

Më shumë nga rubrika

Bullgaria është në vend të nëntë për nga masivet pyjore në BE

Afro 41 për qind prej territorit të Bullgarisë është mbuluar me pyje, tregon një analizë e Eurostatit. Nga viti 2012 deri në vitin 2015 është konstatuar rritje me 2.6 për qind e masiveve pyjore. Për nga territoret pyjore Bullgaria radhitet në vend të..

botuar më 19-08-15 3.25.MD

Nxehtësia rrit konsumin e korrentit në Bullgari

Nxehtësia e madhe gjatë javës së fundit rriti konsumin e korrentit në Bullgari me 10-15%. Kompanitë e shpërndarjes së energjisë elektrike u bënë thirrje konsumatorëve të kursejnë korrent, që të mos të kenë problem me furnizimin me energji..

botuar më 19-08-15 3.12.MD

Po fillon fushata kombëtare verore kundër SIDA-s në Bullgari

Që sot deri më 15 shtator në Bullgari po zhvillohet fushata kombëtare verore kundër SIDA-s. Në lidhje me këtë autoritetet shëndetësore njoftojnë se që nga janari deri në fund të muajit qershor sivjet për analiza për HIV në Bullgari e kanë..

botuar më 19-08-15 2.08.MD