Akuzat për korrupsion gjatë riparimit të Llargos së Sofjes po vazhdojnë

Foto: BGNES

Java e kaluar përfundoi, kurse kjo po fillon me një skandal mjaft të mprehtë midis deputetes nga Partia Socialiste Bullgare Elena Jonçeva dhe ministrit të kulturës Boill Banov, lidhur me akuzat e Jonçevës ndaj Banovit për shpërdorime gjatë remontit të qendrës përfaqësive të kryeqytetit bullgar, të njohur si “Llargoja” e Sofjes.

Ditën e diel Jonçeva i ripohoi akuzat e veta duke deklaruar, se incizimet e shpallura publikisht prej saj, në të cilat zëvendës-ministri i dikurshëm, kurse tani ministër i kulturës Boill Banov, këshillon sesi të zgjatet afati për rinovimin e Llargos, janë autentike. Po kështu gjatë ditës së diel, Banovi deklaroi në faqen e vet zyrtare në Facebook se incizimet janë të manipuluara, autori i tyre i ka bërë shantazh tanimë 4 vjet, por ai nuk ka dhënë sinjal, me qenë se shantazhi nuk ka qenë i drejtpërdrejtë. Në intervistën e vet dje Jonçeva premtoi që sot do të dorëzojë në zyrën evropiane kundër mashtrimeve OLAF, si dhe në prokurori, sinjale dhe dëshmi për shkelje. Në fakt, prokuroria tanimë vetë ka nisur hetimin e çështjes së denoncuar nga Jonçeva dhe për të cilën ajo ishte marrë në pyetje gjatë ditës së premte. Kryeministri  refuzon të komentojë konkretisht rastin, por gjatë ditës së diel mori një qëndrim ndaj tij duke i quajtur akuzat “një lajm i rremë” dhe paralajmëroi se “në qoftë se konfrontimi nuk pushon, do t’i pengojë secilit që i fiton në zgjedhjet”.

Tema dominon në faqet e mediave të sotme bullgare. Gazeta “Sega” vë në faqen e vet të parë titullin, se “Tatimpaguesit kanë paguar shtrenjtë e më shtrenjtë për remontin e Llargos”. Sipas botimit, që të mos t’i kthehen para Bashkimit Evropian, Ministria e kulturës ka paguar për një objekt të papërfunduar, kurse pas kësaj në mënyrë suplementare ka harxhuar miliona për forcimin e objektit dhe ndërtimin e sistemit të kanalizimit. Dokumente, me të cilat gazeta “Sega” disponon, zbulojnë një sërë veprimesh, të cilat favorizojnë sipërmarrësin e shërbimit të objektit dhe janë padyshim në dëm të autoritetin kontraktues në personin e Ministrisë së Kulturës. Kurse sajti “Mediapool” e vë theksin mbi faktin se katër ditë pas shpërthimit të skandalit, kryeministri Borisov refuzon të komentojë temë dhe i ka këshilluar politikanët “me kujdes t’i masin fjalët e tyre”. Bën përshtypje se mbase për shkak të situatës së ngatërruar dhe në pritje të rezultateve të hetimit, pjesa më e madhe e gazetave preferojnë t’u përmbahen me përpikëri deklaratave të deputetes Elena Jonçeva dhe ministrit Boill Banov, pa komente të veçanta.

Përpiloi: Stoimen Pavllov

Përgatiti në shqip: Nataniela Vasileva

Më shumë nga rubrika

Një ekip ndërkombëtar shkencëtarësh po kërkon ilaçe në bazë të antioksidantëve për sëmundjet e rënda

Antioksidantët bimorë mund të bëhen një alternativë e vitaminave dhe mineraleve – ky është konkluzioni i një ekipi prej shkencëtarësh, ndër të cilët është docent Nikollaj Cvetkov nga Instituti i Biologjigsë Molekulare pranë Akademisë..

botuar më 19-02-15 11.25.PD

Trifon Zarezan – festa, e cila fillon me punën e vreshtarëve dhe përfundon me dolli

14 shkurti festohet në shumë shtete si Dita e dashurisë, kurse në Bullgari tradita e vjetër e lidhë atë me festën e vreshtarëve dhe verës – Trifon Zarezan (Trifon Krasitësi). Në të vera pihet në tërë vendin. Në Sofje, e cila nuk ndodhet në një..

botuar më 19-02-14 2.09.MD

Vizita e Ambasadorit Momçill Rajçevski në Elbasan

Ambasadori i Republikës së Bullgarisë në Tiranë Momçill Rajçevski dhe diplomatët e Ambasadës vizituan më 5 shkurt qytetin Elbasan, ku u takuan me Prefektin e Qarkut të Elbasanit Gledian Llatja, kryetarin e bashkisë së qytetit Qazim Sejdini,..

botuar më 19-02-11 4.49.MD