A do të bëhen bullgaret marinare të barabarta?

Foto: BGNES

Vetëm dy për qind nga marinarët në botë janë gra. Ndër kompanitë e lundrimit tregtar ka të tilla të cilët injorojnë gratë në llogari të burrave që dëshirojnë të punojnë në to. Ky informacion u paraqit në kuadrin e konferencës ndërkombëtare kushtuar menaxhimit të dallimeve në profesionin detar.

Forumi, që u mbajt në qytetin bullgar Varna, ishte rezultat i punës mbi projektin MENTORESS nga programi “Erazëm+” për bashkëpunim midis akademive detare të Turqisë, Rumanisë, Polonisë dhe Bullgarisë. Qëllimi është modernizimi i arsimit të lartë detar dhe rritja e shkallës së punësimit të grave në profesionet detare.

Vitet e fundit situata tek ne u ndryshua. Tashmë afro 60 për qind prej studentëve në Shkollën e Lartë Ushtarake Detare në Varnë janë gra”, tha zëvendës shefi i tij kapiteni i rangut të dytë profesor Kalin Kalinov. Sipas tij flota ushtarake është më tolerante ndaj emërimit të grave se sa ajo tregtare.

Më shumë nga rubrika

Një ekip ndërkombëtar shkencëtarësh po kërkon ilaçe në bazë të antioksidantëve për sëmundjet e rënda

Antioksidantët bimorë mund të bëhen një alternativë e vitaminave dhe mineraleve – ky është konkluzioni i një ekipi prej shkencëtarësh, ndër të cilët është docent Nikollaj Cvetkov nga Instituti i Biologjigsë Molekulare pranë Akademisë..

botuar më 19-02-15 11.25.PD

Trifon Zarezan – festa, e cila fillon me punën e vreshtarëve dhe përfundon me dolli

14 shkurti festohet në shumë shtete si Dita e dashurisë, kurse në Bullgari tradita e vjetër e lidhë atë me festën e vreshtarëve dhe verës – Trifon Zarezan (Trifon Krasitësi). Në të vera pihet në tërë vendin. Në Sofje, e cila nuk ndodhet në një..

botuar më 19-02-14 2.09.MD

Vizita e Ambasadorit Momçill Rajçevski në Elbasan

Ambasadori i Republikës së Bullgarisë në Tiranë Momçill Rajçevski dhe diplomatët e Ambasadës vizituan më 5 shkurt qytetin Elbasan, ku u takuan me Prefektin e Qarkut të Elbasanit Gledian Llatja, kryetarin e bashkisë së qytetit Qazim Sejdini,..

botuar më 19-02-11 4.49.MD