Viti i Ri edhe në ritmin kinez

Herën e dytë me radhë qyteti Burgas priti edhe Vitin e Ri kinez me veprimtari të cilat treguan kulturën e sotme kineze.

Viti i Derrit të Egër u prit simbolikisht me një ekspozitë fotografike “Gëzim për botën. Gëzuar Vitin e Ri kinez”. Fotografitë prezantojnë 60 momente speciale nga pritja e Vitit të Ri kinez në pesë kontinentet.

U organizua edhe një ekspozitë tjetër me vizatime fëmijësh me temë “Ëndrra për Evropën dhe për Kinën”. Më se 240 talente të vogla prezantuan pikturat e tyre, të cilat u dërguan në mënyrë digjitale në Kinë për t’u përfshirë në ekspozitën e përbashkët të fëmijëve kinezë dhe bullgarë.

Për çdo vizitues të ekspozitës në qytetin Burgas ka befasi speciale – program kulturor, uorkshop tematik të zanateve kineze, projektim të filmave të animuar.

Më shumë nga rubrika

Një ekip ndërkombëtar shkencëtarësh po kërkon ilaçe në bazë të antioksidantëve për sëmundjet e rënda

Antioksidantët bimorë mund të bëhen një alternativë e vitaminave dhe mineraleve – ky është konkluzioni i një ekipi prej shkencëtarësh, ndër të cilët është docent Nikollaj Cvetkov nga Instituti i Biologjigsë Molekulare pranë Akademisë..

botuar më 19-02-15 11.25.PD

Trifon Zarezan – festa, e cila fillon me punën e vreshtarëve dhe përfundon me dolli

14 shkurti festohet në shumë shtete si Dita e dashurisë, kurse në Bullgari tradita e vjetër e lidhë atë me festën e vreshtarëve dhe verës – Trifon Zarezan (Trifon Krasitësi). Në të vera pihet në tërë vendin. Në Sofje, e cila nuk ndodhet në një..

botuar më 19-02-14 2.09.MD

Vizita e Ambasadorit Momçill Rajçevski në Elbasan

Ambasadori i Republikës së Bullgarisë në Tiranë Momçill Rajçevski dhe diplomatët e Ambasadës vizituan më 5 shkurt qytetin Elbasan, ku u takuan me Prefektin e Qarkut të Elbasanit Gledian Llatja, kryetarin e bashkisë së qytetit Qazim Sejdini,..

botuar më 19-02-11 4.49.MD