“Fridrih Nauman”: Korrupsioni i lartë në Bullgari është mes pengesave bazë për Shengen

| rinovuar më 19-02-11 4.27.MD
Foto: arkiv

Liria e fjalës, korrupsioni dhe pavarësia e sistemit juridik nuk janë në nivelin e duhur në Bullgari, konstatoi në raportin e vet vjetor Fondacioni liberal gjerman  “Fridrih Nauman” (Fridrih Nauman). Pavarësisht se tanimë Bullgaria është në Bashkimin Evropian prej 10 vjetëve, pavarësia e sistemit të drejtësisë është në ngecje, shënon në një raport për këtë temë fondacioni. Pikërisht korrupsioni në Bullgari është mes pengesave kryesore për aderimin e saj në Hapësirën Shengenit dhe për zhvillimin e shpejt ekonomik, është shkruar në raport.


Më shumë nga rubrika

Konstantin Kamenarov

Dënim i formës së prerë kundër drejtorit të Televizionit Kombëtar

Gjykata e Qytetit të Sofjes la në fuqi dënimin e shqiptuar nga Gjakata e Shkallës së Parë kundër Drejtorit të Televizionit Kombëtar Bullgar (BNT) Konstantin Kamenarov. Magjistratët pohuan vendimin e instancës së parë një vit e tre muaj burg me kusht me..

botuar më 19-04-22 7.24.MD

Fillon vlerësimi i ofertave për anijet patrulluese

Në Ministrinë e Mbrojtjes u hapën publikisht ofertat për blerjen e dy anijeve patrulluese nga Flota Ushtarako-Detare e Bullgarisë. Kjo u bë në praninë e tri firmave-pjesëmarrëse në tender „Fr. Lurssen Werft GmbH & Co.KG“ – Gjermani, „MTG – Delfin“ -..

botuar më 19-04-22 6.26.MD
Godina e MPJ-së në Sofje

Autoritetet bullgare janë zemëruar me një takim të ekstremistëve në Sofje

Ministria e Punëve të Jashtme dënon ashpër takimin e zhvilluar më 21 prill në Sofje të organizatave të së djathtës së skajshme nga vendi dhe nga jashtë. Ministria i cilësoi afishet e ngjitura me imazhin e Adolf Hitlerit dhe shenjat naziste mbi..

botuar më 19-04-22 6.08.MD