Bullgaria në vend të dytë në Evropë për nga numri i grave në shkencë dhe në inxhinieri

Foto: @UN

Në 5 shtete të BE-së shumica e shkencëtarëve dhe inxhinierëve janë gra, tregojnë të dhënat e Eurostatit për vitin 2017, të shpallura në lidhje me Ditën ndërkombëtare të grave dhe vajzave në shkencë.

Në vend të parë për nga ky tregues është Lituania, ku gratë janë 57% prej të gjithë atyre që merren me shkencë. Pastaj renditen Bullgaria dhe Letonia me 53%. Në Portugali kjo përqindje është 51. Më pak janë gratë shkencëtare në Hungari dhe Luksemburg – vetëm 25%.


Më shumë nga rubrika

Kryeministri Bojko Borisov ka një vlerësim më të lartë personal nga partia drejtuese GERB

Kryeministri Bojko Borisov ka një përkrahje më të lartë, sesa partia e tij GERB, tregon sondazhi përfaqësues i “Market links” nga periudha 11-19 qershor. Vlerësimi i Borisovit nuk është i ndikuar nga skandali me apartamentet e pushtetit. Sa më..

botuar më 19-06-27 11.58.PD

Ekspert prej 10 shteteve diskutojnë në Sofje dhunën mbi fëmijët

Sofja është mikpritëse e konferencës regjionale për parandalimin dhe luftimin e dhunës kundër fëmijëve, organizuar   nga Ministria e punës dhe e politikës sociale, nga Agjencia Shtetërore për mbrojtjen e fëmijës, UNICEF, nga Organizata Botërore e..

botuar më 19-06-27 11.40.PD
Tomisllsv Donçev

Bullgaria kërkon një vlerë të shtuar nga investimet e reja në ekonomi

Produkti i Brendshëm Bruto i Bullgarisë është dyfishuar për 10 vjetët e fundit, eksporti është rritur 2,4 herë, tek IT produktet dhe shërbimet e jashtme është rritur 5 herë, vuri në dukje gjatë inaugurimit të forumit ekonomik në Plovdiv..

botuar më 19-06-27 10.39.PD